Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Κοινωνικό Στέκι Αλεξανδρούπολης: Η Αλληλεγγύη είναι το πρώτο βήμα!Πραγματοποιήθηκε σήμερα το 4ο Ανταλλακτικό Παζάρι (είδη ρουχισμού, βιβλία, cd, κ.λπ.) από το δραστήριο "Κοινωνικό Στέκι Αλεξανδρούπολης" και τους "Αγανακτισμένους - Αποφασισμένους Πολίτες του Έβρου", στην είσοδο του εργατικού κέντρου, στην καρδιά της πόλης μας. 

Αρκετοί συμπολίτες μας έφεραν ρούχα και διάφορα αντικείμενα. Στόχος αυτής της κίνησης πολιτών, είναι να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλεγγύης και συντροφικότητας έξω από τη λογική της εμπορευματοποίησης των πάντων και να επεκτείνουμε τέτοιου είδους δράσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες. Στο παζάρι δε κοστολογούμε, δε τιμολογούμε, φέρνουμε ότι και όσα δε χρειαζόμαστε, προσφέρουμε όποια υπηρεσία ή γνώση μπορούμε, παίρνουμε ότι και όσα έχουμε ανάγκη. Στο παζάρι μας δεν υπάρχουν κανόνες. Μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς αυτούς, χωρίς περιορισμούς, με νόμισμα την αλληλεγγύη μας.  Το μπλογκ "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" άφησε -χωρίς αντάλλαγμα βέβαια- μερικά αυθεντικά δισκάκια των Σταύρου Ξαρχάκου, Άκη Πάνου, Δήμου Μούτση κ.ά.
Στα επόμενα παζάρια θ' αφήσουμε περισσότερα cd, αλλά και βιβλία. Πιο οργανωμένα από εδώ και πέρα, γιατί όλοι έχουμε ανάγκη από τέτοιες δράσεις!
Δεν υπάρχουν σχόλια: