Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Κοινωνικό Στέκι Αλεξανδρούπολης: Η Αλληλεγγύη είναι το πρώτο βήμα!


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το 4ο Ανταλλακτικό Παζάρι (είδη ρουχισμού, βιβλία, cd, κ.λπ.) από το δραστήριο "Κοινωνικό Στέκι Αλεξανδρούπολης" και τους "Αγανακτισμένους - Αποφασισμένους Πολίτες του Έβρου", στην είσοδο του εργατικού κέντρου, στην καρδιά της πόλης μας. 

Αρκετοί συμπολίτες μας έφεραν ρούχα και διάφορα αντικείμενα. Στόχος αυτής της κίνησης πολιτών, είναι να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλεγγύης και συντροφικότητας έξω από τη λογική της εμπορευματοποίησης των πάντων και να επεκτείνουμε τέτοιου είδους δράσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες. Στο παζάρι δε κοστολογούμε, δε τιμολογούμε, φέρνουμε ότι και όσα δε χρειαζόμαστε, προσφέρουμε όποια υπηρεσία ή γνώση μπορούμε, παίρνουμε ότι και όσα έχουμε ανάγκη. Στο παζάρι μας δεν υπάρχουν κανόνες. Μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς αυτούς, χωρίς περιορισμούς, με νόμισμα την αλληλεγγύη μας.  


Το μπλογκ "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" άφησε -χωρίς αντάλλαγμα βέβαια- μερικά αυθεντικά δισκάκια των Σταύρου Ξαρχάκου, Άκη Πάνου, Δήμου Μούτση κ.ά.
Στα επόμενα παζάρια θ' αφήσουμε περισσότερα cd, αλλά και βιβλία. Πιο οργανωμένα από εδώ και πέρα, γιατί όλοι έχουμε ανάγκη από τέτοιες δράσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη. Μπορείτε να στέλνετε υλικό για παρουσιάσεις (LP, CD, βιβλία -παλιά & καινούργια-, περιοδικά, προσκλήσεις εκδηλώσεων) και να στηρίξετε ποικιλοτρόπως την προσπάθειά μας, επικοινωνώντας μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος αναρτήσεων (κειμένων και φωτογραφιών): Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης. Στις βιβλιοπαρουσιάσεις συνεργάζεται η Νεοελληνίστρια Φιλόλογος, κ. Αθηνά Ντίνου.