Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Ήχοι Αιώνων και Π. Παυλίδης στον "Ιερό Ναό του Αγίου Ιωσήφ" (ρεπορτάζ)


Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου) διοργάνωσε χτες (Σάββατο 26/05/2012) μια όμορφη και ξεχωριστή μουσική βραδιά, για τα "Ελευθέρια Αλεξανδρούπολης", στην Καθολική Εκκλησία της πόλης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωσήφ.

Ακούστηκαν περίπου για δύο ώρες: ομηρικοί ύμνοι, αρχαία λυρική ποίηση, δημοτικά τραγούδια. " Ήχοι αιώνων " δηλαδή, όπως ήταν και ο τίτλος της μουσικής παράστασης του Παντελή Παυλίδη και των συνεργατών του. 

Η πανέμορφη και ιστορική καθολική εκκλησία πιστεύω πως ήταν το καταλληλότερο μέρος για μια τέτοια εκδήλωση. Ένας μαγικός χώρος που ανοίγει σπάνια τις πόρτες του και ελπίζω οι αρμόδιοι να συνεχίσουν να τον διατηρούν όπως του αξίζει και να τον αξιοποιήσουν περισσότερο στο μέλλον.

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες πριν και μετά τη μουσική παράσταση...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.

Βιβλιοκριτικές γράφει και η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου, όπως κατά καιρούς και άλλοι φιλόλογοι.