Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Απολογισμός του πρώτου κύκλου των ποιητικών διαλόγων για τη γενιά του '70


Ο α' κύκλος των Ποιητικών Διαλόγων De Profundis για τη γενιά του '70, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Οι συναντήσεις ήταν, κατά γενική ομολογία, πολύ επιτυχημένες, με τους ποιητές και τους φίλους της ποίησης να δίνουν το παρών σε κάθε συνάντηση.

Οι προσκεκλημένοι ποιητές, Γιάννης Ευσταθιάδης - Ντίνος Σιώτης, Πάνος Κυπαρίσσης - Μιχάλης Γκανάς, Γιώργος Χρονάς - Νάσος Βαγενάς, Κώστας Γ. Παπαγεωργίου - Γιώργος Μαρκόπουλος, Ηλίας Γκρής - Νίκος Μοσχοβάκος, και Αντώνης Φωστιέρης, διάβασαν ποιήματά τους, συνομίλησαν μεταξύ τους, έκαναν αναδρομή στις ποιητικές καταβολές τους, στα διαβάσματα και τις επιρροές τους, θυμήθηκαν απελθόντες ομοτέχνους τους και επιχείρησαν να συνθέσουν τα χαρακτηριστικά που δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό ΓΕΝΙΆ ΤΟΥ 70.

Σχεδιάζουμε ήδη τον επόμενο κύκλο και σας περιμένουμε όλους την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, στο φιλόξενο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Γκοβόστη, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο του 2019.

Παρακολουθήστε εδώ μαγνητοσκοπημένες όλες τις συναντήσεις (Με την υποστήριξη του Κοινωνικού Δικτύου για τα βιβλία ΒΟΟΚΙΑ).

Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ: 2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882 email: info@govostis.gr


Περισσότερα βιβλία των "Εκδόσεων Γκοβόστη", στην επίσημη ιστοσελίδα τους, στο facebook, στο YouTube και στις Νότες Λογοτεχνίας. Και εδώ, μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη με τον εκδότη Κωνσταντίνο Γκοβόστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.