Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Η λογοτεχνία επί σκηνής στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Ξεκίνησε χθες το απόγευμα, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου και της Αθήνας, περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων στο πλαίσιο του κεντρικού φετινού αφιερώματος «Η λογοτεχνία επί σκηνής».

Μουσικές παραστάσεις με αφιερώματα σε συνθέτες και ποιητές, θεατρικά δρώμενα, διαδραστικές συζητήσεις και ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια, και φυσικά, παρουσιάσεις βιβλίων με τους συγγραφείς να δίνουν το παρόν στα περίπτερα των εκδοτών τους για υπογραφές βιβλίων και συνομιλίες με τους αναγνώστες τους.
Το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και η επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων - Ζάππειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν», το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και το Αναλόγιο Φεστιβάλ. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου:

Δευτέρα έως Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30

Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2019 κοσμεί έργο της σημαντικής Ελληνίδας ζωγράφου, Μαρίας Φιλοπούλου, έργα της οποίας, σχετικά με τη Σαμοθράκη, έχουμε φιλοξενήσει και παλιότερα στις Νότες Λογοτεχνίας, εδώ!
Εκδόσεις Πόλις

Εκδόσεις Gutenberg

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή

Εκδόσεις Κέλευθος

Εκδόσεις Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

 Εκδόσεις Πατάκη

 Εκδόσεις Τόπος

Εκδόσεις Κέδρος

 Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Εκδόσεις Πεδίο & Ελληνικά Γράμματα

 Εκδόσεις Σαΐτη

 Εκδόσεις Πνοή

Εκδόσεις Ψυχογιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.