Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΚΥΜΑ - περιοδικό λόγου και τέχνης













Έχουν ήδη κυκλοφορήσει τρία τεύχη του αξιόλογου και ανεξάρτητου περιοδικού λόγου και τέχνης «Κύμα». Την επιμέλεια ύλης και τον σχεδιασμό έκδοσης έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Δάγλας και ο Άκανθος. Ασπρόμαυρο και πολυσέλιδο (το πρόσφατο τεύχος, με εξώφυλλο και  συνέντευξη του ηθοποιού Άρη Ρέτσου στον ποιητή Γιώργο Δάγλα, είναι 80 σελίδων), περιέχει πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα. Λογοτεχνικά αφιερώματα, συνεντεύξεις με εκδότες και συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων, διηγήματα και κυρίως ποιητικές καταθέσεις.

Ευχόμαστε μακροημέρευση και καλή συνέχεια στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουν τα περιοδικά και οι εκδόσεις αναφορικά με τον πολιτισμό. Για να γίνετε συνδρομητές ή για οποιαδήποτε συνεργασία με το περιοδικό Κύμα επικοινωνήστε με τους παρακάτω τρόπους: Φειδίου 14-16, Αθήνα, 10678, τηλέφωνα: 6984351831, 6986001868, kyma.periodiko@gmail.com.

Για περισσότερα εδώ & εδώ!


To ''κύμα'' που ο καθένας μπορεί να αφουγκραστεί, να τον παρασύρει και να τον ταξιδέψει, είναι ένα περιοδικό τέχνης, που φιλοδοξεί να αποτελέσει τόπο συνάντησης νέων και παλιών ποιητών, πεζογράφων και γενικότερα ανθρώπων της τέχνης. Ανοίγουμε την πόρτα σε νέους αξιόλογους ποιητές, παρουσιάζουμε άγνωστα ντοκουμέντα Ελλήνων δημιουργών και μεταφράσεις σημαντικών ξένων ποιητών για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η σειρά δημοσίευσης είναι τυχαία και ακλουθούμε την σύνταξη και την ορθογραφία όπως μας δίνεται χωρίς καμία παρέμβαση. Είμαστε ανοιχτοί και φιλόξενοι για όλους χωρίς αντιπαραθέσεις και συγκρίσεις. Καλή αντάμωση στην ανοιχτή θάλασσα.
Γιώργος Δάγλας

Κύμα, η απαλή αίσθηση και η οργιώδης μανία του μεταχαοτικού στοιχείου που λέγεται Θάλασσα. Του μεγαλύτερου χώρου μετά το χάος. Τεράστιος χώρος όλα συμβαίνουν λόγος και δια λόγος. Αυτό το έντυπο σχεδιάστηκε έτσι ώστε ο λόγος και η εικόνα να συνδιαλέγονται, εκφάνσεις του Ανθρώπου, του δημιουργού δηλαδή. Του πραγματικού δηλαδή, του αμφισβητήσιμου μαζί. Σύνθεση των έργων του Ανθρώπου, που δεν μπορεί να υπάρξει πέραν της κοινωνίας που έφτιαξε! Ή έτσι φαίνεται μέχρι τώρα. Επι κοινωνία !
Άκανθος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.