Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ο ατμοσφαιρικός δίσκος των Moonshine Effect


«Moonshine Effect» ονομάζεται η μουσική ομάδα, που με τον πρώτο τους δίσκο («Our Eyes Should Meet») παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα για τους φίλους και ακροατές της αγγλόφωνης σκηνής. Πρόκειται για μια άκρως ατμοσφαιρική μουσική εργασία, με οκτώ κομμάτια -πέντε τραγούδια και τρία οργανικά- που σε ταξιδεύουν, με τη μελωδικότητα των συνθέσεων και τα ξεχωριστά φωνητικά. Ο δίσκος κυκλοφορεί (έχει αναλάβει την διανομή) από την «B-otherside Records» του Δημήτρη Βασιλειάδη, ενώ η παραγωγή ανήκει στον Johnny DellOrso.


Οι «Moonshine Effect» είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2015 στην Αθήνα. Το μουσικό είδος που παίζουν είναι Indie pop με ψυχεδελικές και folk επιρροές. Το album « » είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 και τελείωσε το χειμώνα του 2017.
Η μουσική και οι στίχοι όλων των τραγουδιών (Intro, Hanging from a song, Dreamersparade, Lets loose control, It is your name that I use for a pillow, Outro) γράφτηκαν από τον Johnny DellOrso, εκτός από τα τραγούδια Just before dawnCharminlight, τα οποία γράφτηκαν από τον Kosta Lamda και τον Johnny DellOrso.
O John X-Tram βοήθησε στην demo μορφή των τραγουδιών Hanging from a song, Dreamers’ parade, It is your name that I use for a pillow. Οι μουσικοί που συμμετείχαν στην ηχογράφηση του album είναι οι: Pinto de Lima: Μπάσο, Nikos Darilas: Κρουστά, Theodoros Dremetsikas: Πλήκτρα, Drum edit, Kostas Lamda: Πλήκτρα Johnny Dell’Orso: Κιθάρες, Jacqueline Chermille: Φωνητικά.
Οι ηχογραφήσεις, το edit και το mix έγιναν από τον Theodoros Dremetsikas στην Αθήνα την περίοδο 2016-2017. Επιπλέον edit και mix έγινε από τον Kostas Lamda. Το mastering έγινε από τον George Botis στο Λονδίνο, το Δεκέμβριο του 2017. 

Για περισσότερα βινύλια και cd της "B-otherside Records" εδώ και εδώ.
Για το συγκρότημα εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.