Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Μια ιστορική φωτογραφία


Μια ιστορική φωτογραφία της ελληνικής μουσικής. Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Μαρίζα Κωχ, Νίκος Ξυλούρης, Βιργινία Σταύρου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Νίκος Δημητράτος, στη μουσική σκηνή "Αποσπερίδα" (Αθήνα, 1975), με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών (Κώστας Νικολόπουλος, Κώστας Γανωσέλης, Πέτρος Πρωτόπαπας, κ.ά.).  Ήταν το κλείσιμο του προγράμματος. Όλοι μαζί επί σκηνής. Λίγο μετά τη χούντα. Μεταπολίτευση. Ποιο τραγούδι άραγε να ερμηνεύουν; Μακάρι να υπήρχε οπτικοακουστικό υλικό για ν' ακούγαμε, να βλέπαμε και να νιώθαμε κάτι και εμείς οι νεότεροι. Δεν γνωρίζω ποιος τράβηξε αυτή την ασπρόμαυρη φωτογραφία, αλλά τον ευχαριστούμε!

Πηγή: Από το πολύτιμο προσωπικό αρχείο του τραγουδοποιού Θανάση Γκαϊφύλλια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.

Βιβλιοκριτικές γράφει και η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου, όπως κατά καιρούς και άλλοι φιλόλογοι.