Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Το ρεπορτάζ μιας συνέντευξης

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, στις 22:00, θα μεταδοθεί το νέο επεισόδιο της μουσικής εκπομπής "Κοντραπούντο" της ΕΡΤ3, με τον τραγουδοποιό Θανάση Γκαϊφύλλια. Τα πρώτα γυρίσματα έγιναν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στη μουσική σκηνή "Ζώγια" της Θεσσαλονίκης, όπου Θανάσης Γκαϊφύλλιας και Λία Τζιαμπάζη, πραγματοποίησαν μια εξαιρετικά επιτυχημένη εμφάνιση (http://thanasisgkaifyllias.blogspot.gr/2016/12/blog-post.html). Αποσπάσματα από τη συγκεκριμένη συναυλία, θα ενσωματωθούν στην τηλεοπτική εκπομπή που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες.
Το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2016, ο δημοσιογράφος - ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Τσολακίδης, ο σκηνοθέτης Ηλίας Γεωργακόπουλος και ο εικονολήπτης Γιάννης Κελλίδης, επισκέφτηκαν την Κομοτηνή για να ολοκληρώσουν την αφιερωματική εκπομπή στον γνωστό μουσικοσυνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή, που ζει και δημιουργεί στη Θράκη.
Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, έχοντας δίπλα του πάντα τη Λία Τζιαμπάζη, τη σύντροφό του στη ζωή και το τραγούδι, απάντησε στις ερωτήσεις του Γιάννη Τσολακίδη και υπάκουσε απόλυτα στις σκηνοθετικές οδηγίες του Ηλία Γεωργακόπουλου.
Η αρχή έγινε στο σπίτι του καλλιτέχνη και στη συνέχεια το συνεργείο της ΕΡΤ3 μεταφέρθηκε στην "Πολιτιστική Κίνηση Νομού Ροδόπης", τον πιο δραστήριο πολιτιστικά σύλλογο της Κομοτηνής (http://timelinealex.blogspot.gr/2016/11/40-1977-2017.html).
Τη δεύτερη μέρα (Σάββατο 17/12/16) τα γυρίσματα του "Κοντραπούντο", πριν την καθιερωμένη βόλτα στην Κεντρική Πλατεία και στο κέντρο της Κομοτηνής, συνεχίστηκαν στη "Δημοτική Πινακοθήκη Κομοτηνής" (http://theovaf.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html), ένα πραγματικό στολίδι της πόλης που πρέπει όλοι, πολιτεία και πολίτες, να στηρίξουν και να προβάλλουν.
Δύο εξαίρετοι εικαστικοί του "Συλλόγου Καλλιτεχνών Νομού Ροδόπης Αθηνίων", ο Αριστοφάνης Ασσαριωτάκης και ο Άγγελος Γεωργίου, ξεναγούν το Θανάση Γκαϊφύλλια και τους ανθρώπους της ΕΡΤ3 στους χώρους και στα εκθέματα.
Όπως μας είπε ο ίδιος ο Γιάννης Τσολακίδης, είναι η τρίτη τηλεοπτική συνέντευξη που κάνει με τον δημιουργό, μέσα σ' όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, μέσα από τις συνεντεύξεις και το δημόσιο λόγο του, συνεχίζει να προβάλλει γενικότερα την πολιτιστική παραγωγή του τόπου του.
Στην τελευταία φωτογραφία, ο σκηνοθέτης Ηλίας Γεωργακόπουλος και ο εικονολήπτης Γιάννης Κελλίδης επί το έργον. Ευγενέστατοι και άψογοι επαγγελματίες.
Ταυτότητα Εκπομπής
"Κοντραπούντο" (http://webtv.ert.gr/ert3/)
Παρουσίαση-Επιμέλεια-Μουσική Σήματος: Γιάννης Τσολακίδης
Σκηνοθεσία: Ηλίας Γεωργακόπουλος
Παραγωγή: Βίλλυ Κουτσουφλιανιώτη
 http://program.ert.gr/details.asp?pid=3512513&chid=10
 Η εκπομπή είναι αναρτημένη εδώ:
http://webtv.ert.gr/ert3/27dek2016-kontrapounto-thanasis-gkaifillias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.