Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νότη Μαυρουδή


Χτες το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε σ’ έναν όμορφο χώρο η παρουσίαση του πέμπτου βιβλίου του Νότη Μαυρουδή «Μετά πάσης ειλικρινείας» (Ποικίλες σκέψεις στο πληκτρολόγιο), το οποίο κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Άπαρσις».  

Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος Νίκος Κουρμουλής, ο δημοσιογράφος και πολυπράγμων συγγραφέας Στέλιος Ελληνιάδης, η τραγουδίστρια Μόρφω Τσαϊρέλη και ο ίδιος ο κιθαριστής και συνθέτης. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί: Ισιδώρα Δωροπούλου και Χάρης Μαυρουδής.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ο ηχολήπτης της Columbia Στέλιος Γιαννακόπουλος, οι ερμηνευτές Αναστασία Μουτσάτσου και Γιώργης Χριστοδούλου, ο πανεπιστημιακός, συγγραφέας και πολιτικός Θεοδόσης Πελεγρίνης, κ.ά.

Η 60χρονη μουσική πορεία του Νότη Μαυρουδή φρονώ πως είναι γνωστή και αξιοζήλευτη. Έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα τόσο ως κιθαριστής, όσο και ως συνθέτης. Η συγγραφική του πλευρά, αν και επίσης αξιοσημείωτη, δεν είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία με θέματα μουσικής, πολιτισμού και κοινωνικού περιεχομένου (Ηχολογήματα - 2008, Παγκόσμιο χρονολόγιο της μουσικής - 2013, Περί ελληνικού τραγουδιού το ανάγνωσμα - 2013, Book Face -2016).

Στο νέο του πόνημα, έχει συγκεντρώσει (διορθωμένα και συμπληρωμένα κάποια από αυτά) ορισμένα από τα καλύτερα κείμενα και σχόλια που κατά καιρούς γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο φατσοβιβλίο. Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2015, και έκτοτε, οι αναρτήσεις του είναι πολλές (τα περίφημα «Σχολιάκια»). 

Σκέψεις για πρόσωπα και γεγονότα της καθημερινότητας και της επικαιρότητας που του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αυτό είναι το «Μετά πάσης ειλικρινείας» και κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, με τα σκίτσα του τραγουδιστή και καθηγητή αγγλικής φιλολογίας, Πέτρου Πανδή. Τέλος, την επιμέλεια των κειμένων ανέλαβε η σύντροφος του δημιουργού, Βάσω Μαυρουδή και η διορθώτρια κειμένων Έλενα Γρηγορέα. 







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.