Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

100 βήματα για την επιστήμη (Γιατί πέτυχε & Πως το ανακάλυψαν)


«100 βήματα για την επιστήμη. Γιατί πέτυχε; Πως το ανακάλυψαν;» της Lisa Jane Gillespie, σε μετάφραση Αγγελικής Τζαβάρα. Άλλο ένα βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις «Εκδόσεις Πατάκη» και θα αγαπήσει όλη η οικογένεια. Εικονογράφηση: Yukai Du.

Το βιβλίο περιέχει δέκα θεματικές ενότητες (Διάστημα, Τροχοί, Αριθμοί, Φως, Ήχος, Σωματίδια, Ιατρική, Υλικά, Ενέργεια, Ζωή), κάθε μια από τις οποίες περιλαμβάνει 10 υποενότητες. Μικρά κεφάλαια με βασικές γνώσεις. Η θέση της γης στο διάστημα και η αρχαία τεχνολογία, το δεκαδικό σύστημα και η ταχύτητα του φωτός, το ραδιόφωνο και η ραδιενέργεια, το ξεκίνημα της ιατρικής και τα εμβόλια, η ανακύκλωση και η παραγωγή ηλεκτρισμού, η καταγωγή του ανθρώπινου είδους και η περιβαλλοντολογία. Όλα αυτά και άλλα πολλά, για παιδιά 8+, που μαθαίνουν σημαντικά πράγματα, μέσα από το παιχνίδι και το καλής ποιότητας παιδικό βιβλίο.


Βούτηξε μέσα στον κόσμο της επιστήμης και μάθε για τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της ανθρωπότητας, για τα αστέρια, τους τροχούς, τους αριθμούς, το φως, την ιατρική, τον ήχο, τα άτομα, τα υλικά, την ενέργεια και τη ζωή.

Παρακολούθησε πώς οι πρώτες επιστημονικές παρατηρήσεις που έγιναν από αρχαίους πολιτισμούς τελικά διαμόρφωσαν τον κόσμο μας όπως είναι σήμερα και μάθε πώς εξελίχθηκε η τεχνολογία στο πέρασμα του χρόνου για να αλλάξει την καθημερινή μας ζωή.

Από την εφεύρεση του τροχού μέχρι το σπάσιμο του φράγματος του ήχου και την ανακάλυψη της ανανεώσιμης ενέργειας, μάθε πώς 100 βήματα για την επιστήμη οδήγησαν σε γιγάντια άλματα για την ανθρωπότητα. 
Για περισσότερα βιβλία των "Εκδόσεων Πατάκη" εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.