Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Ο Τζικιτζίκ ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους

«Στο μικρό πευκόδασος, στην άκρη της μεγάλης πόλης, όλοι γνώριζαν τον Τζικιτζίκ. Μερικοί έλεγαν πως ήταν ένας σπουδαίος τραγουδιστής, κι άλλοι πάλι πως ήταν μόνο ένας μεγάλος φωνακλάς. Όμως, ό,τι κι να ήταν, ο Τζικιτζίκ ο τζίτζικας, κάθε καλοκαίρι ξεσήκωνε όλο το δάσος με το τραγούδι του. Ξεκινούσε να τραγουδά με την ανατολή και σταματούσε μετά τη δύση του ήλιου…». Έτσι ξεκινά το όμορφο παραμύθι του συγγραφέα Κώστα Μάγου, με εικονογράφο την Κατερίνα Χαδουλού και την Τατιάνα Ζωγράφου να υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, ένα χρόνο μετά το "Μ' έναν τρόπο μυστικό".

Ο Τζικιτζίκ ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους είναι ένα εμπνευσμένο παιδικό βιβλίο που εκδόθηκε το 2012 από το «Καλειδοσκόπιο». Προσφάτως, επανεκδόθηκε η τρίτη έκδοση, απόδειξη πως όλα αυτά τα χρόνια παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο μουσικό παραμύθι. Πρόκειται για μια ιστορία με θέμα τη φιλία και τη συντροφικότητα, την πολυφωνία και το σεβασμό της διαφορετικότητας. Μια ιστορία με τραγούδια και μουσική για παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.


Ο Τζικιτζίκ ο τζίτζικας κι ο Κρικικρίκ ο γρύλος θέλουν να τραγουδήσουν μαζί. Όμως πώς θα τα καταφέρουν αφού ο ένας τραγουδά μόνο τη μέρα κι ο άλλος μόνο τη νύχτα; Αλλά, κι αν τα καταφέρουν, τι τραγούδι θα φτιάξουν δυο τόσο διαφορετικές φωνές; Αν, τώρα, στο τραγούδι τους ζητήσει να πάρει μέρος ένας βάτραχος, μια κουκουβάγια, μια καρακάξα κι ένας σπουργίτης, η κατάσταση μοιάζει να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Ή μήπως, όχι;

Ο τζίτζικας Τζικιτζίκ, σ’ αυτή τη νέα ιστορία του Κώστα Μάγου, θα καταλάβει πως πέρα από τη χαρά του να τραγουδάς μόνος σου, μπορείς να βρεις χαρά ακούγοντας το τραγούδι των άλλων. Και πως αν ενωθούν σε μια φωνή, τα πολλά, διαφορετικά μας τραγούδια, το αποτέλεσμα ίσως είναι «…το πιο πρωτότυπο, το πιο ξεχωριστό τραγούδι του κόσμου». Η Κατερίνα Χαδουλού δημιούργησε με τη ζωγραφική της μια πλειάδα χαρακτήρων που περιμένουν να ζωντανέψουν χάρη στην ευρηματική μουσική της Τατιάνας Ζωγράφου και την ενορχήστρωση-παραγωγή cd του Δημήτρη Μπουζάνη, το οποίο συνοδεύει την καλή αυτή έκδοση.

Για περισσότερα βιβλία των "Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο" εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.