Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Με Ντοστογιέφσκι η εναρκτήρια εκδήλωση της Λέσχης Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής

Το βράδυ της Δευτέρας 08 Οκτωβρίου 2018, στον ημιυπόγειο χώρο της «Λέσχης Κομοτηναίων», πραγματοποιήθηκε η πρώτη -για τη νέα χρονιά- ανοιχτή συνάντηση της δραστήριας «Λέσχης Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής». Μια επιτυχημένη εκδήλωση που είχε ως θέμα τη Ρωσία του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (1821-1881) και το αριστούργημα του κορυφαίου λογοτέχνη, «ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΩΦ», το τελευταίο και πιο μεστό έργο του, ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα έργα της παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας.

Η κ. Βαβατσικλή επιμελήθηκε το πλούσιο βιογραφικό του Ντοστογιέφσκι, η κ. Βεκίνη ετοίμασε το κείμενο για την εποχή του συγγραφέα, αλλά λόγω ασθένειάς της, το διάβασε η κ. Κεφαλίδου, η οποία ανέλαβε και τη μουσική επιμέλεια, ενώ τα κείμενα στις αφίσες επιμελήθηκαν οι κ.κ Σερετίδου και Παναγιωτοπούλου. 
Τα μέλη και οι φίλοι της «Λ.Φ.Κ.» αγκάλιασαν μ΄ ενθουσιασμό την εκδήλωση.

Η συντονίστρια της «Λ.Φ.Κ.», η φιλόλογος Ρένα Σαμαρά – Μαϊνά έκανε μιαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, εισάγοντας τους παρευρισκόμενους στο κλίμα του έργου, του συγγραφέα και της εποχής του. Προς αυτή την κατεύθυνση βοήθησαν και οι αφίσες, το φωτογραφικό υλικό που επιλέχτηκε και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός τις δραστηριότητες της Λέσχης Φιλαναγνωσίας και ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια (και συνέπεια), αφού τέτοιες κινήσεις προσφέρουν ουσιαστικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης και των κατοίκων, εκείνων που αναζητούν έναν ουσιαστικότερο και διαφορετικό τρόπο ψυχαγωγίας. Οι φετινές συναντήσεις της «Λ.Φ.Κ.» θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα στον ίδιο χώρο, από τις 15 Οκτώβρη.
Για περισσότερα εδώεδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.