Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Η "Ηρεμία" από το Σχολείο της ζωής


Πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο («Ηρεμία – Calm») της επιτυχημένης σειράς «Το σχολείο της ζωής – The School of life», δύο χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση στο Λονδίνο. Τη μετάφραση έκανε ο Άγγελος Φιλιππάτος. Το βιβλίο (175 σελίδων) είναι χωρισμένο σε τέσσερα κεφάλαια (Σχέσεις, Οι άλλοι, Εργασία, Οι πήγες της ηρεμίας), ενώ ενδιαφέρον είναι και το τελευταίο μέρος, ως συμπέρασμα υπό τον τίτλο «Η ήσυχη ζωή».

Ελάχιστες δεξιότητες είναι τόσο παραµεληµένες, αλλά και τόσο σηµαντικές, όσο η ικανότητά µας να παραµένουµε ήρεµοι. Οι χειρότερες αποφάσεις και συµπεριφορές µας οφείλονται σχεδόν πάντα στην απώλεια της ηρεµίας µας – και στην καταβύθισή µας στο άγχος και στην ταραχή. Παραδόξως, αλλά ευτυχώς, µπορούµε να εξασκούµε και να βελτιώνουµε την ικανότητά µας να παραµένουµε ήρεµοι. Μπορούµε να εκπαιδεύσουµε τον εαυτό µας µέσω της σκέψης και έτσι να αλλάξουµε δραστικά την αντίδρασή µας σε ό,τι καθηµερινά µας ενοχλεί.

Το βιβλίο αυτό ρίχνει φως στις αιτίες για τις µεγαλύτερες αγωνίες µας και παρουσιάζει µια σειρά από πειστικά, και µερικές φορές διασκεδαστικά, επιχειρήµατα, µε τα οποία µπορούµε να θωρακιστούµε απέναντι στον πανικό.

Το Σχολείο της ζωής είναι αφιερωµένο στη διερεύνηση των µεγάλων ερωτηµάτων της ζωής. Δε διαθέτουµε όλες τις απαντήσεις, µπορούµε όµως να στρέψουµε την προσοχή σας προς µια ποικιλία χρήσιµων ιδεών –από τη φιλοσοφία ως τη λογοτεχνία, από την ψυχολογία ως τις εικαστικές τέχνες– οι οποίες εγγυηµένα εµψυχώνουν, προκαλούν, καλλιεργούν και παρηγορούν.

«Σε µια εποχή ηθικής και πρακτικής σύγχυσης, τα βιβλία αυτοβοήθειας χρειάζονται επειγόντως επανασχεδιασµό και αναµόρφωση. Το Σχολείο της ζωής ανακοινώνει την αναβίωσή τους µέσω µιας σειράς που εξετάζει τα σηµαντικά ζητήµατα της ζωής – µεταξύ άλλων τα χρήµατα, την πνευµατική υγεία, την εργασία, την τεχνολογία και την επιθυµία για αλλαγή του κόσµου προς το καλύτερο». 
Αλαίν ντε Μποττόν.

Για περισσότερα βιβλία των "Εκδόσεων Πατάκη" εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.