Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Πώς έγινα αστέρι στην ανάγνωση!


Το «Πώς έγινα αστέρι στην ανάγνωση» είναι άλλο ένα εξαιρετικό εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο από τις «Εκδόσεις Παπαδόπουλος». Η συγγραφέας – εικονογράφος Lisa Papp, έγραψε μια ιστορία για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα μάθησης και αποφεύγουν συνειδητά την ανάγνωση.  

Η μικρή Μάντλιν φοβάται να κάνει λάθη, διστάζει να διαβάσει δυνατά και θέλει απεγνωσμένα να λάβει την επιβράβευση από τη δασκάλα της, τη στιγμή που οι συμμαθητές της τη χλευάζουν. 

Τη λύση θα δώσει η βιβλιοθηκάριος της πόλης, με την πολύτιμη σύμπραξη της... Μπόνι, που αποδεικνύεται ο καλύτερος ακροατής. Απαραίτητος κάθε φορά για να γίνει το διάβασμα πραγματικά διασκεδαστικό για την ηρωίδα!  

Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία, στην οποία κείμενο και εικονογράφηση δένουν αρμονικά μεταξύ τους, ενώ το νοηματικό βάθος, όπως εκείνο της αποζήτησης ενθάρρυνσης προκειμένου να επιτευχθεί η μαθητική, κι όχι μόνο, πρόοδος, απορρέει έκδηλα.  

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 07/05/2018, σε μετάφραση – επιμέλεια Μάνου Μπονάνου. Σελίδες: 40, Βάρος: 480, Σχήμα: 24χ28, με σκληρό εξώφυλλο. Για παιδιά ηλικίας 5+.




Η Lisa Papp ζει με τον σύζυγό της και τις τρεις γάτες τους. Σπoύδασε σε ένα μικρό κολέγιο, το DuCret School of Art. Πριν από αυτό, σπούδασε για έναν χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, που βρισκόταν πιο κοντά στο σπίτι της στην Ομάχα.    

Η Lisa λατρεύει τις  βιογραφίες. Πιστεύει πως η ζωή του καθενός είναι μαγευτική, εάν παρουσιαστεί καλά. Και κάθε ζωή αξίζει μια ιστορία, είτε πρόκειται για ένα μπουμπούκι λουλουδιών, το ποντίκι του αχυρώνα ή έναν βασιλιά. Αισθάνεται πολύ τυχερή που δουλεύει σε ένα τόσο δημιουργικό πεδίο. Έτσι, κάνει σχέδια να συνεχίζει να μαθαίνει, να δημιουργεί και, με λίγη τύχη, να μοιράζεται τα υπέροχα σχέδιά της.   

Για περισσότερα βιβλίων των «Εκδόσεων Παπαδόπουλος» εδώ & εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.