Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Νέο τραγούδι από τους "Ταξιδιώτες Ψυχής" της Αλεξανδρούπολης


Οκτώ χρόνια μετά το δίσκο "Δε θέλει λόγο η καρδιά ν' αγαπά", οι "Ταξιδιώτες Ψυχής", το συγκρότημα από την Αλεξανδρούπολη, επιστρέφει μ' ένα καινούργιο -αγγλόφωνο αυτή τη φορά- τραγούδι, σε στίχους - μουσική - σύνθεση και ερμηνεία του Παντελή Μακρή

Ο Παντελής γεννήθηκε το 1984 στην Αλεξανδρούπολη, όπου και μεγάλωσε. Από το Δημοτικό ακόμα, αλλά κυρίως από το Γυμνάσιο, τον θυμάμαι με μια κιθάρα στα χέρια, να σκαρώνει μελωδίες, να γράφει στίχους και δειλά δειλά να τραγουδά. Σ' εκείνα τα μαθητικά χρόνια δημιούργησε το συγκρότημα "Όσιρις", το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε "Ταξιδιώτες Ψυχής". 

Εκείνα τα πρωτόλεια τραγούδια τους, μεταδόθηκαν πρώτη φορά στο ραδιόφωνο από τη δική μας εκπομπή. Τα χρόνια περνούσαν και ο Παντελής -πότε με το γκρουπ και πότε μόνος του- εμφανιζόταν σε διάφορα μουσικά στέκια της πόλης. Αργότερα ήρθε ο πρώτος δίσκος με ποπ - ροκ ήχους και αρκετές συναυλίες σε διάφορα μέρη της Θράκης. 

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα του Καναδά και το "Window" που ακούμε σήμερα είναι μια ευχάριστη δημιουργική στιγμή ενός ταλαντούχου και παλιού καλού φίλου. Καλοτάξιδο!


Ταξιδιώτες Ψυχής: 
Παντελής Μακρής - φωνή, κιθάρα 
Γιάννης Αμπατζόγλου - τύμπανα 
Νίκος Βενετικίδης - κιθάρα 
Επίσης έπαιξαν: Πασχάλης Τσιαλιάφας - κιθάρα & Γιάννης Καρακασίδης - κρουστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.