Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Θεατρικά έργα του Στρατή Πασχάλη βασισμένα στο Σολωμό και τον Καρυωτάκη



Το Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε από την «Κάπα Εκδοτική» ένα καλαίσθητο βιβλίο (72 σελίδων και διαστάσεων 15Χ10), σε σύλληψη και σύνθεση του καταξιωμένου λογοτέχνη, Στρατή Πασχάλη:

«Σολωμός - Άστραψε φως» &
«Καρυωτάκης - Ο “Φαίδων” στη λάσπη».

Στο μονόπρακτο «Σολωμός - Άστραψε φως», ένας νέος άντρας, βυθισμένος στον κόσμο των σολωμικών χειρογράφων, πασχίζει να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου, όταν δέχεται την επίσκεψη μιας φασματικής Γυναίκας.

Στον μονόλογο «Καρυωτάκης – Ο “Φαίδων” στη λάσπη», ο ίδιος ο ποιητής εμφανίζεται ως δραματικός ρόλος.

Ο βραβευμένος Έλληνας ποιητής και μεταφραστής Στρατής Πασχάλης, συνθέτει δύο θεατρικά έργα, βασισμένος σε κείμενα των δύο κορυφαίων ποιητών, ποιητικά και πεζά, καθώς επίσης σε αποσπάσματα από αλληλογραφία, επίσημα έγγραφα και δημοσιεύματα, και παραδίδει μια στερεή δραματουργία με την προτροπή «να ξαναρχίσει από την αρχή η ιστορία της σκηνικής μαγείας, ακόμα και σε καιρούς αποδόμησης».

Φιλολογική επιμέλεια: Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
Σχεδιασμός έκδοσης: Ιωάννης Κ. Τσίγκας
Για περισσότερα εδώ & εδώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.