Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019

Μια "χαριστική βιβλιοθήκη" για παιδιάΟ Σοφοκλής διαλέγει ένα βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη.
Μόλις το ανοίγει, ξεπετάγονται από μέσα 
αρκούδοι, ακροβάτες, ιππότες, συναισθήματα, 
ταξίδια, γνώσεις, φαντασία, παιχνίδια...
Έρχεται όμως η ώρα να το επιστρέψει. 
Δεν μπορεί να κρατήσει ούτε καν την αγαπημένη του σελίδα.
Πρέπει να το επιστρέψει ΟΛΟ! Ή μήπως όχι;

Οι εκδόσεις Πατάκη συνεχίζουν τα δυναμικά βήματα προς την έμπρακτη προώθηση της παιδικής φιλαναγνωσίας. Φέτος εκδόθηκε το βιβλίο των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή "Χαριστική Βιβλιοθήκη", με τη σύμπραξη της Μυρτούς Δεληβοριά, η οποία το έντυσε με ευφάνταστες εικόνες. Πρόκειται για μια προσεγμένη δουλειά, που ενσωματώνει όλες τις αρετές της ανάγνωσης για ένα παιδί (άνω των 5 ετών), με τρόπο δημιουργικό.

Μέσα από το κείμενο, οι μικροί αναγνώστες κάνουν μια βόλτα στα ράφια μιας βιβλιοθήκης και ξεκινούν το μαγικό ταξίδι της ανάγνωσης παρέα με τον μικρό ήρωα της ιστορίας. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου ο Σοφοκλής ενθουσιάζεται με τον περιπετειώδη, αστείο, αλλά και μυστήριο κόσμο που ξεδιπλώνεται μπροστά του και που ξυπνά τη φαντασία του, ενώ εμπλουτίζει σε μεγάλο βαθμό και το λεξιλόγιό του. Γι΄ αυτό και στο τέλος είναι πολύ δύσκολο να αποχωριστεί το βιβλίο...

Εάν δεις κάπου μια ταμπέλα που να γράφει Δανειστική Βιβλιοθήκη, 
να ξέρεις ότι δε λέει αλήθεια!Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.