Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Γυναίκες και άντρες που άλλαξαν τον κόσμο


Θαυμάσιο βιβλίο! Με το «Γυναίκες και Άντρες που άλλαξαν τον κόσμο» η Λίλυ Μάρρεϋ (κείμενο) και η Άνα Αλμπέρο (εικονογράφηση) γιορτάζουν την ισότητα παρουσιάζοντας πενήντα (50!) ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της επιστήμης, της τέχνης και των γραμμάτων, του αθλητισμού, του ακτιβισμού, καθώς επίσης και μεγάλες μορφές της ιστορίας των λαών.

Η έκδοση αυτή, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις «Εκδόσεις Πατάκη», σε μετάφραση Ελένης Μπακογεώργου, απονέμει βραβεία στους ανθρώπους που με τη δράση και τις ιδέες τους άλλαξαν τον κόσμο, όπως ο Αϊνστάιν και η Κιουρί, ο Γκάντι και ο Μαντέλα ή απλά, τον έκαναν ομορφότερο μέσα από την τέχνη τους, όπως ο Μάρκες και η Κάλο, ο Μπετόβεν και ο Πικάσο, ακόμα και ο Ντέιβιντ Μπάουι ή ο Πελέ!

Μοναδική ελληνική παρουσία στην ιδιότυπη αυτή απονομή βραβείων, η ποιήτρια Σαπφώ (περ. 620 π.Χ.- περ. 570 π.Χ.), η οποία κερδίζει ένα από τα Βραβεία Δημιουργικότητας, γιατί έγραψε υπέροχα ερωτικά ποιήματα, όπως μας εξηγούν οι εμπνευστές του βιβλίου, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών.










Γνωρίστε πενήντα διαφορετικές προσωπικότητες, γυναίκες και άντρες, από διαφορετικές ιστορικές περιόδους, που άφησαν εποχή. Άλλος γιατί ήταν οξύθυμη μουσική ιδιοφυΐα, άλλη γιατί έγραψε το πιο αγαπημένο ημερολόγιο, άλλος γιατί έσωσε ζωές, άλλη γιατί ταξίδεψε στο διάστημα κι άλλος γιατί απλώς ήταν ο εαυτός του.

Και τα πενήντα πρόσωπα του βιβλίου αυτού μας εμπνέουν ακόμα με τα επιτεύγματά τους, αλλά και με το παράδειγμά τους, γιατί ακολούθησαν με πείσμα το όραμά τους, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια.

Για περισσότερα βιβλία των «Εκδόσεων Πατάκη» εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.