Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άστρων



Τον Άγγελο Αγγέλου και την Έμη Σίνη τους γνώρισα-άκουσα πρώτη φορά στο δίσκο «Ο κόσμος ανάποδα» που είχε κυκλοφορήσει πριν δέκα χρόνια από τη Yafka Records (2008- https://theovaf.blogspot.com/2011/01/yafkarecords.html) του Γιώργου Μητρόπουλου, στον οποίο είναι αφιερωμένο το νέο καλλιτεχνικό δημιούργημα του εμπνευσμένου διδύμου. Σ’ εκείνη τη δουλειά, ο Αγγέλου είχε γράψει τη μουσική και η Σίνη τους στίχους.

Από το 2009 που ίδρυσαν την καλλιτεχνική ομάδα «Κοπέρνικος» (μια πολυπληθής, καλλιτεχνική ομάδα που απαρτίζεται από συγγραφείς, ηθοποιούς, μουσικούς, σκηνοθέτες, εικονογράφους, στιχουργούς, ενορχηστρωτές… που συνδυάζουν τις ιδιότητές τους, στοχεύοντας πάντα σε μια ποιοτική, χειροποίητη και καινοτόμα δημιουργία), αλλά ουσιαστικά από το 2005 που ξεκινά η κοινή δημιουργική τους πορεία, έχουν παρουσιάσει δεκάδες παιδικές παραστάσεις σε σχολεία, θέατρα και χώρους πολιτισμού, έχουν δημιουργήσει παιδικά CD, έχουν εκδώσει παιδικά βιβλία, έχουν κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές και θεατρικά έργα που έχουν ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Η δουλειά τους απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών περίπου, αλλά και σε παιδιά κάθε ηλικίας, όπως συμβαίνει με το καλής ποιότητας παιδικό θέατρο, παιδικό βιβλίο και παιδικό τραγούδι, το οποίο υπηρετούν, όπως αποδεικνύεται, με αγάπη και σεβασμό.


Στο νέο εξαίρετο βιβλίο «Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άστρων» της σειράς «Οι περιπέτειες του Μικρού Κοπέρνικου», που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, την όμορφη και ζωντανή εικονογράφηση υπογράφει η Λίλα Καλογερή, ενώ το κείμενο κερδίζει τα παιδιά με το έξυπνο χιούμορ και την καλογραμμένη ιστορία της παρέας του Κοπέρνικου. Ένα όμορφο δώρο για τους μικρούς μας φίλους!

Για περισσότερα βιβλία των «Εκδόσεων Παπαδόπουλος» εδώ, εδώ & εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.