Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Για τη Μορτίνα της Barbara Cantini


Η «Μορτίνα – Μια ιστορία για να πεθάνεις από τα γέλια» είναι το πρώτο βιβλίο (κείμενο και εικόνες) της Ιταλίδας σκιτσογράφου Μπάρμπαρα Καντίνι, που γεννήθηκε το 1977 στη Φλωρεντία. Σπούδασε animation και εργάστηκε ως σκιτσογράφος σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης (RAI) έως το 2011, οπότε κέρδισε τον διαγωνισμό του «εικονογράφου της χρονιάς». Από τότε ξεκίνησε να συνεργάζεται με Αμερικανούς, Άγγλους και Ιταλούς εκδότες με αυτή της την ειδικότητα. Σήμερα, σύμφωνα με το βιογραφικό της, ζει στην εξοχή της Τοσκάνης μαζί με τον άνδρα της, τις δυο κόρες της, τις τρεις γάτες της και το ατρόμητο χαμστεράκι της!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα» (είναι σήμα της εταιρείας Πεδίο Α.Ε.), σε μετάφραση-προσαρμογή κειμένου-δημιουργία χειρόγραφων στοιχείων, Γιούλης Δελιοπούλου.

Η Μορτίνα είναι ένα κοριτσάκι διαφορετικό από όλα τα άλλα: είναι ένα κοριτσάκι ζόμπι. Ζει στην Ξεπεσμένη Έπαυλη μαζί με τη θεία Εκλιπούσα και τον πιστό της φίλο, τον Μύθο, έναν αλμπίνο σκύλο με τον οποίο είναι πραγματικά αχώριστοι. H Μορτίνα θα ήθελε να μπορεί να παίζει και να διασκεδάζει με τα άλλα παιδιά της ηλικίας της, αλλά της έχουν απαγορεύσει να εμφανίζεται μπροστά τους, γιατί μπορεί να τα τρομοκρατήσει. Μια μέρα όμως εμφανίζεται η κατάλληλη ευκαιρία: η γιορτή του Χαλογουίν! Και η Μορτίνα δεν χρειάζεται καν να μεταμφιεστεί... Τι θα γίνει όμως όταν τα παιδιά ανακαλύψουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι μεταμφιεσμένη;;;

Η συνέχεια στο 48 σελίδων βιβλίο, σχήματος 15χ21 και σκληρού εξωφύλλου.

Για περισσότερα βιβλία των «Ελληνικών Γραμμάτων» εδώ, εδώ & εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.

Βιβλιοκριτικές γράφει και η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου, όπως κατά καιρούς και άλλοι φιλόλογοι.