Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Επτά σάουντρακ τηλεοπτικών σειρών, βασισμένες σε σπουδαία βιβλία


Μέχρι πριν λίγα χρόνια, αρκετές ήταν οι καλές ελληνικές τηλεοπτικές σειρές που ήταν βασισμένες σε σημαντικά μυθιστορήματα της ελληνικής λογοτεχνίας. Στις περισσότερες από αυτές τις παραγωγές - μεταφορές στη μικρή οθόνη, έχουν γραφτεί συγκλονιστικές μουσικές και τραγούδια που έκαναν την πορεία τους και εκτός οθόνης. Παρακάτω, τα επτά (7) αγαπημένα μου τηλεοπτικά σάουντρακ λογοτεχνικών σειρών:


1. Το τελευταίο αντίο του Βασίλη Βασιλικού, σε μουσική Διονύση Τσακνή

2. Βαμμένα κόκκινα μαλλιά του Κώστα Μουρσελά, σε μουσική Βασίλη Δημητρίου


3. Το 10 του Μιχάλη Καραγάτση, σε μουσική Ελένης Καραϊνδρου 

4. Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες του Γιάννη Ξανθούλη, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη

5. Η αγάπη άργησε μια μέρα της Λιλής Ζωγράφου, σε μουσική Βασίλη Δημητρίου

6. Η αίθουσα του θρόνου του Τάσου Αθανασιάδη, σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα

7. Το τρίτο στεφάνι του Κώστα Ταχτσή, σε μουσική Σταμάτη ΚραουνάκηΔεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.

Βιβλιοκριτικές γράφει και η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου, όπως κατά καιρούς και άλλοι φιλόλογοι.