Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

4 τραγούδια του "δικού μας" καλοκαιριού


Έχουν γραφτεί πολλά τραγούδια για το καλοκαίρι, όπως και για τις άλλες εποχές του χρόνου. Ο καθένας μας αγαπά κάποια συγκεκριμένα για διάφορους λόγους. Το καλοκαίρι σαν θα ρθει (Κωστούλα Μητροπούλου - Λουκιανός Κηλαηδόνης) τραγουδά ο Μανώλης Μητσιάς. Τα μεσημέρια τα καλοκαιρινά (Χριστίνα Ματθαίου - Γιώργος Φραντζολάς) ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας. Για εκείνο που θυμάται από Τα Νησιά μας η Νένα Βενετσάνου (σε στίχους Στέλλας Χρυσουλάκη και μουσική δική της) και για τα Κρίνα του γιαλού (Μιχάλης Γκανάς - Ευανθία Ρεμπούτσικα) η Έλλη Πασπαλά. Καλή ακρόαση και καλό καλοκαίρι! Κρατάτε γερά!

Θ. Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη. Μπορείτε να στέλνετε υλικό για παρουσιάσεις (LP, CD, βιβλία -παλιά & καινούργια-, περιοδικά, προσκλήσεις εκδηλώσεων) και να στηρίξετε ποικιλοτρόπως την προσπάθειά μας, επικοινωνώντας μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος αναρτήσεων (κειμένων και φωτογραφιών): Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης. Στις βιβλιοπαρουσιάσεις συνεργάζεται η Νεοελληνίστρια Φιλόλογος, κ. Αθηνά Ντίνου.