Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Καινούργιο τραγούδι από τη Μελίνα Τανάγρη


Τα τελευταία χρόνια, είναι πολλοί οι καλλιτέχνες (παλιοί και νέοι) που "κυκλοφορούν" τα νέα τους τραγούδια στο διαδίκτυο. Και καλά κάνουν, έτσι κι αλλιώς η σημερινή δισκογραφική παραγωγή είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Αυτό έκανε πριν λίγες μέρες και η θαυμάσια τραγουδοποιός Μελίνα Τανάγρη. Το νέο της τραγούδι έχει τίτλο "Δεν έχει αλλού" και είναι σε δικούς της στίχους και μουσική, όπως τα περισσότερα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει τα τελευταία 40 χρόνια. Καλή ακρόαση, όπως λέμε και στο ραδιόφωνο!

Γράφει η ίδια η δημιουργός για το τραγούδι:

“Ωραία να στέλνεις ένα τραγούδι μόνο του. Δεν έχει το ειδικό βάρος ενός δίσκου, έχει όμως την ελαφράδα μιας στιγμής. Από αυτά που έγραψα τελευταία, αυτό επανέρχεται και μου ζητάει να βγει προς τα έξω. Να το λοιπόν! Την παραγωγή και ενορχήστρωση έκανε ο Ορέστης Πλακίδης. Περνούσε απ’ έξω ο Στάμος Σέμσης και λέει “μήπως να παίξω βιόλα” και μετά ανεπαισθήτως τραγούδησε και το ρεφρέν με την τόσο ιδιαίτερη φωνή του και τον ευχαριστώ πολύ! Έτσι κάπως είναι η σχέση μου με το τραγούδι αυτό από την αρχή, αβίαστη, μ’ ένα παιχνίδισμα στο βάθος.”


Με την ευκαιρία αυτή, ας ακούσουμε και ένα από τα παλιά κι αγαπημένα της Μελίνας Τανάγρη, τις "Παροιμίες":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.