Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Το "Όνειρο δεμένο" με τον αξέχαστο Πάνο Γαβαλά


Ένα από τα ομορφότερα λαϊκά τραγούδια που έχουν γραφτεί είναι το "Όνειρο Δεμένο" των Σταύρου Ξαρχάκου - Βαγγέλη Γκούφα, με τον Πάνο Γαβαλά και τη Ρία Κούρτη. Ακούστηκε πρώτη φορά στην κινηματογραφική ταινία "Λόλα" (1963-64) του Ντίνου Δημόπουλου, με τη Τζένη Καρέζη και το Νίκο Κούρκουλο.
Από τους σπουδαιότερους λαϊκούς ερμηνευτές και δημιουργούς, ο Πάνος Γαβαλάς (1926-1988) ερμήνευσε συγκλονιστικά και αυτό το αξεπέραστο τραγούδι, που όλα αυτά τα χρόνια παραμένει από τα αγαπημένα μας.

Καλή Σαρακοστή και Καλά Κούλουμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.

Βιβλιοκριτικές γράφει και η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου, όπως και άλλοι φιλόλογοι.