Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Το "Τηλεφωνώ" με τη Μαρινέλλα από το 1987


Τηλεφωνώ, σε κάτι φίλους μου παλιούς που μοιραστήκαμε μαζί στιγμές ωραίες. Τηλεφωνώ, σε κάποιους άγνωστους γνωστούς που μας χωρίζουνε συνθήματα κι' ιδέες. Τηλεφωνώ, σε ξεχασμένους αριθμούς που ανακαλύπτω στη μικρή παλιά ατζέντα. Τηλεφωνώ, σε κάποιες γνώριμες φωνές να συνεχίσω την κομμένη μας κουβέντα. Χτύπησα εφτά μηδενικά στη συσκευή της αγωνίας, βγαίνει ο θυρωρός της παγωνιάς, το κλεφτρόνι της γωνίας. Θρύψαλα, γυαλιά, συναγερμός, ο ταξιτζής που κάνει βάρδια. Nα, ο φοβισμένος εραστής με τα βιαστικά του χάδια. Σε ξενοδοχεία κεντρικά, μια θλίψη τοξικομανίας, κι' όλα σ' ένα σχήμα ερημιάς και βουβής μονοτονίας. Τηλεφωνώ, αναζητώντας μια γραμμή που θα με φέρει στο γνωστό ξανά κανάλι. Τηλεφωνώ, για να αισθάνομαι ασφαλής μέσα στην ανασφάλεια μου τη μεγάλη. Τηλεφωνώ, σ' έναν απρόσωπο καιρό που έχει όνομα, τηλέφωνο και φίρμα. Τηλεφωνώ, και διοχετεύω τη ζωή σ' ένα μονόλογο βραχνό μέσα απ' το σύρμα.





Το 1987 ο μουσικοσυνθέτης Τάκης Μπουγάς κυκλοφόρησε το δίσκο "Ρινγκ" με έντεκα τραγούδια, ερμηνευμένα από την Τάνια Τσανακλίδου (5), τη Μαρία Κανελλοπούλου (4) και την καθοριστική συμμετοχή της Μαρινέλλας σε δύο τραγούδια. Οι στίχοι ανήκουν στον Κώστα Τριπολίτη, ο οποίος στα περισσότερα τραγούδια του δίσκου χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο "Κώστας Άλλος". Χωρίς ουσιαστικό λόγο και αιτία, είπαμε να θυμηθούμε ένα από αυτά. Το "Τηλεφωνώ". Ένα από αυτά που δεν λένε τα ραδιόφωνα... ένα από τα καλύτερα και πιο αδικημένα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει η κοσμοαγάπητη Μαρινέλλα!
Καλή ακρόαση!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αθάνατα ζωντανά λόγια.....

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.