Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Το "Αγάπησα" με τη Νάνα Μούσχουρη


Νάνα Μούσχουρη. Μπορεί να είναι η πιο διάσημη Ελληνίδα μετά τη Μαρία Κάλλας, να έχει πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 350.000.000 δίσκους και να συγκαταλέγεται στις τραγουδίστριες με τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία, να ξεκίνησε την καριέρα της δίπλα στους μυθικούς Μάνο Χατζιδάκι και Νίκο Γκάτσο, να βρέθηκε επί σκηνής με τα σημαντικότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής, να τραγούδησε με επιτυχία σε περισσότερες από επτά γλώσσες και να έδωσε αμέτρητες συναυλίες σε όλο τον κόσμο, αλλά έχω την αίσθηση πως δεν συγκίνησε -ή εμείς δεν τη νιώσαμε- τους συμπατριώτες της, όπως για παράδειγμα, άλλες ελληνικές φωνές και ψυχές, όπως αυτές της Μοσχολιού ή της Αλεξίου. Όλα έχουν το λόγο τους βέβαια, αλλά δεν είναι της παρούσης. Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις ήταν ένα από τα ωραιότερα -κατά την ταπεινή μας γνώμη- τραγούδια που ερμήνευσε η Νάνα Μούσχουρη πριν είκοσι χρόνια.

Tο "Αγάπησα". Ένα μουσικό διαμαντάκι που έγραψαν η Ευανθία Ρεμπούτσικα (μουσική) και η Ελένη Ζιώγα (στίχοι) για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς "Αθήνα - Θεσσαλονίκη" (1997). Ένα τραγούδι που, απ' όσο γνωρίζω, ουδέποτε υποστήριξε η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια. Καλή ακρόαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη. Μπορείτε να στέλνετε υλικό για παρουσιάσεις (LP, CD, βιβλία -παλιά & καινούργια-, περιοδικά, προσκλήσεις εκδηλώσεων) και να στηρίξετε ποικιλοτρόπως την προσπάθειά μας, επικοινωνώντας μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης. Τα κείμενα επιμελείται και διορθώνει η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου, η οποία γράφει και βιβλιοκριτικές.