Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ο Λευτέρης Χαψιάδης εφ' όλης της ύλης


Δεκέμβριος 2011. Πηγαίνοντας στα Κοίλα του Έβρου για να συναντήσω από κοντά το γνωστό λαϊκό στιχουργό Λευτέρη Χαψιάδη. Αποτέλεσμα των συναντήσεών μας (δύο φορές πήγα στο χωριό) η παρακάτω εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έγινε για λογαριασμό του διαδικτυακού μουσικού περιοδικού "Ορφέας".


«Να είμαι νέος κι άνεργος
Τί κρίμα κι αδικία / Να ψάχνω μεροκάματο / Και νά’ μαι 23
Σαν άνθρωπος να μη μπορώ / Να πιω και εγώ ένα ποτό

Γράμματα, σπουδές, πτυχία / Και τ’ όνειρό μου γκρίζο
Ούτε μια ευκαιρία / Για να δείξω πως αξίζω
Φταίνε τα συστήματά σας / Που παιδεύουν τα παιδιά σας»


Ολόκληρη η συνέντευξη και περισσότερες (παλιές) φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του στιχουργού και από δημοσιεύματα του τύπου: 


3 σχόλια:

LAZAROS SARIGIANNIDIS EK IOANNINON ORMOMENOS είπε...

EXO TIN TIXI DIA MESOY FB NA KANO FILO TON IPEROXO ANTHROPO KAI AKSIOLOGO STIXOYRGO LEYTERI XAPSIADI TIMI MOY EINAI DE TO OTI EINAI SINPONTIOS,ME TA XERETIAS ASA MAKRINA GIANNENA DIGO TO LOGO POS AERTE I MERA POY THA EFTAME MOYXAMPET SA KOILA, YEIAN KIYLOIAN EDELFE LEYTER.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λευτέρης θα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής μας ιστορίας. Πάντα η οικογένειά μου τον είχε στην κουβέντα της,στην παρέα της, στην καθημερινή μουσική ζωή της, ως ένα καλλιτέχνη στιχουργό που εξέφραζε τους πόνους αλλά και τις προσδοκίες μας. Χαρήκαμε επίσης που ήταν και ένα κομμάτι της προσωπικής μας ζωής και πάντα μνημονεύονταν όμορφες στιγμές των γονιών μου με το Λευτέρη και την παρέα τους.
Εμείς που απομείναμε, δεν σε ξεχνάμε Λευτέρη και σου ευχόμαστε να είσαι πάντα δυνατός.
Η ιστορία στους αιώνες θα μνημονεύει σελίδες του μουσικού σου μεγαλείου.

Τραϊκούδης Γιώργος.

Γιωργος Παπαγεωργιου είπε...

Xερομαι ιδιαιτερα και θεωρω τιμη μου που εχω φιλο αυτον τον απλο και αξιολογο ανθρωπο, και λυπαμαι που αργησα να τον γνωρισω.Ευχομαι απο καρδιας να ειναι παντα καλα γιατι θεωρω οτι εχει πολλα να προσφερει σε ολους εμας !!

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.