Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Ο φωτογράφος Αρά Γκιουλέρ στο "Εθνολογικό Μουσείο Θράκης"


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε χτες την ομιλία του σπουδαίου Τούρκου φωτογράφου Ara Guler στο φιλόξενο και δραστήριο "Εθνολογικό Μουσείο Θράκης", στην Αλεξανδρούπολη. 


Ο Αρά Γκιουλέρ μας μίλησε για την πορεία του στη ζωή και την τέχνη, παρακολουθήσαμε κάποιες από τις σημαντικότερες φωτογραφίες του, απάντησε σε μερικές ερωτήσεις και υπέγραψε ένα από τα πολλά βιβλία που έχει γράψει. 

Η Αγγελική Γιαννακίδου και οι συνεργάτες της θα πρέπει να είναι ευτυχισμένοι μιας και το "Εθνολογικό Μουσείο Θράκης" ήταν για άλλη μια φορά γεμάτο, όπως σε κάθε εκδήλωση εξάλλου.
Είναι όμως επιτακτική ανάγκη -το γνωρίζουν και το προσπαθούν και οι ίδιοι βέβαια- να βρεθεί ένας άλλος, μεγαλύτερος χώρος για τις εκδηλώσεις του Μουσείου, μιας και ο πολυχώρος του Ε.Μ.Θ. είναι μικρός και προβληματικός όσον αφορά την ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων.

Παρακάτω, μερικές μαγικές στιγμές ενός σημαντικού φωτορεπόρτερ, από την επίσημη ιστοσελίδα του: http://www.araguler.com.tr/

Η Θρυλική Μαρία Κάλλας και η Κωνσταντινούπολη του χθες, του σήμερα και του αύριο...Και τέλος, μια φωτογραφία που θυμίζει ρεμπέτικο τραγούδι! 
Είναι Τούρκοι μουσικοί και τραγουδιστές σε κάποιο στέκι της Πόλης... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη. Μπορείτε να στέλνετε υλικό για παρουσιάσεις (LP, CD, βιβλία -παλιά & καινούργια-, περιοδικά, προσκλήσεις εκδηλώσεων) και να στηρίξετε ποικιλοτρόπως την προσπάθειά μας, επικοινωνώντας μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος αναρτήσεων (κειμένων και φωτογραφιών): Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης. Στις βιβλιοπαρουσιάσεις συνεργάζεται η Νεοελληνίστρια Φιλόλογος, κ. Αθηνά Ντίνου.