Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Αγαπημένοι Ελληνικοί Δίσκοι (2011)


Σύμφωνα με τον Πέτρο Δραγουμάνο (www.musiconline.gr) 701 cds ήταν η συνολική ελληνική δισκογραφική παραγωγή για το 2011 και σχεδόν 500 ήταν οι προσωπικοί δίσκοι. Λόγω του ραδιοφώνου έφτασαν πολλά δισκάκια στα χέρια μας, απ’ όλες σχεδόν τις δισκογραφικές εταιρείες. Ακούσαμε αρκετούς νέους δίσκους με καινούργια τραγούδια και ορχηστρικά που μας άρεσαν, αλλά πρέπει να τονίσουμε πως αυτή τη φορά δυσκολευτήκαμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά να επιλέξουμε τους δέκα ή τους είκοσι καλύτερους δίσκους. Παρακάτω, οι καλύτεροι -κατά την ταπεινή μας γνώμη- δίσκοι του 2011:

01 Βαγγέλης Κοντόπουλος – Γιώργος Φραντζολάς // Όλα είναι αλλού  


02 Χρήστος Λεοντής – Γιάννης Ρίτσος – Παντελής Θεοχαρίδης // Πρωϊνό άστρο  


03 Θανάσης Παπακωνσταντίνου // Ο ελάχιστος εαυτός


04 Νότης Μαυρουδής // Στου χρόνου τις καταπακτές 

 
05 Γιώργος Καζαντζής – Φωτεινή Βελεσιώτου // Τα παιδιά της άλλης όχθης
 

06 Χαΐνηδες // Αγροτοκτηνοτροφικά & Μητροπολιτικά 


07 Βασίλης Δημητρίου – Γιάννης Κακουλίδης – Μανώλης Μητσιάς – Γιώτα Νέγκα // Συντομογραφίες


08 Πάνος Μπούσαλης // Γκέμμα 


09 Ζωή Τηγανούρια // Zoe ΄s code


10 Άγγελος Σκορδίλης // Ταξιδιώτης των καιρών


Επίσης, ο δίσκος του συγκροτήματος «Κρυφές Αλήθειες», ο δίσκος του Γιώργου Μαστροκώστα «Absent Without LeaveFaded Photograpss», η «Ηλιοθεραπεία» του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy) κ.ά. 


Τέλος, τρεις δίσκοι που κυκλοφόρησαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, αλλά τους ακούσαμε και τους αγαπήσαμε μέσα στο 2011: «Το φτερό του δράκου» των Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου – Δημήτρη Μαρκατόπουλου, η «Όμορφη ζωή» του Στάθη Δρογώση και βέβαια το τριπλό άλμπουμ της Αλέξιας Βασιλείου «RebE».


2010:

2009:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη. Μπορείτε να στέλνετε υλικό για παρουσιάσεις (LP, CD, βιβλία -παλιά & καινούργια-, περιοδικά, προσκλήσεις εκδηλώσεων) και να στηρίξετε ποικιλοτρόπως την προσπάθειά μας, επικοινωνώντας μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος αναρτήσεων (κειμένων και φωτογραφιών): Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης. Στις βιβλιοπαρουσιάσεις συνεργάζεται η Νεοελληνίστρια Φιλόλογος, κ. Αθηνά Ντίνου.