Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης (1-17/06/2018)


Με λιγότερα περίπτερα, αλλά περισσότερους εκδοτικούς οίκους και εκδηλώσεις, ξεκινά αύριο -για 37η συνεχή χρονιά- στην παραλία της Θεσσαλονίκης το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου. 

Στη φετινή 37η διοργάνωση μετέχουν συστεγαζόμενοι σε 90 περίπου περίπτερα περί τους 200 ‘Ελληνες εκδότες, ενώ δεκάδες -νέοι στην πλειονότητά τους- συγγραφείς θα παρίστανται στα περίπτερα για να παρουσιάζουν τα βιβλία τους, αλλά και προκειμένου να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και εκδηλώσεις. 

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των εποχών, στον ποιητή του Ερωτόκριτου, Βιτσέντζο Κορνάρο ενώ οι πρόδρομες εκδηλώσεις του ΚΗ΄ Πνευματικού Μαΐου είναι αφιερωμένες στον Κωστή Μοσκώφ (συμπληρώνονται στα τέλη Ιουνίου 20 χρόνια από το θάνατό του). Σχετική εκδήλωση με ομιλητή τον βουλευτή -προσωπικό φίλο του Κωστή Μοσκώφ – Κώστα Ζουράρι είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 8 Ιουνίου. 

«Το βιβλίο αντέχει στο χρόνο -παρά την οικονομική κρίση- κι αυτό αποδεικνύεται από την πληθώρα των νέων εκδόσεων. Παράλληλα, το υπαίθριο αυτό φεστιβάλ που πρωτοεγκαινιάστηκε από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη τον Μάιο του 1982, κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να συνδεθεί με την πόλη και τη βόρειο Ελλάδα και να καθιερωθεί ως θεσμός» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του διοργανωτή Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης. 

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 8.30 δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου θα είναι ανοιχτό καθημερινά ως τις 17 Ιουνίου, στην Παραλία της Θεσσαλονίκης (από το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη στάση Στρατηγείου) από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και τις Κυριακές και το πρωί 11.00 έως 14.00 και το απόγευμα 18.30 – 23.00. 

Για περισσότερα εδώ και εδώ!
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.

Βιβλιοκριτικές γράφει και η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου, όπως κατά καιρούς και άλλοι φιλόλογοι.