Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Τιμητική πλακέτα από το Δήμο Αλεξανδρούπολης στο Θόδωρο Αγγελόπουλο (2002)


Το πρώτο μέρος της τριλογίας που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ήταν η ταινία "Το λιβάδι που δακρύζει". Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων (2001-2004) αυτής της ταινίας -κάποιες σκηνές είναι γυρισμένες στον Έβρο- έγινε επίτιμος δημότης της πόλης μας και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τον τίμησε για τη συνολική προσφορά του στην τέχνη του κινηματογράφου με μια εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο και με την απονομή της παραπάνω πλακέτας, ως ελάχιστο δείγμα τιμής. 


Η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα γίνει αύριο στις 4 το απόγευμα από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, δημοσία δαπάνη.


Φωτογραφίες:
1. Με το Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι στα μέσα της δεκαετίας του 1980.
2 & 3. Με τον Χάρβεϊ Καϊτέλ και τον αξεπέραστο Θανάση Βέγγο στα γυρίσματα της ταινίας "Το βλέμμα του Οδυσσέα" (1995).
4. Με την αξέχαστη Τζένη Καρέζη και τη σύντροφό του Φοίβη Οικονομοπούλου (Σπάνια φωτογραφία, από την πρεμιέρα της "Έντα Γκάμπλερ" του Ερρίκου Ίψεν, το 1984). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.

Βιβλιοκριτικές γράφει και η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου, όπως κατά καιρούς και άλλοι φιλόλογοι.