Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Νατάσσα Μποφίλιου στη Θεσσαλονίκη



Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 βρέθηκα στην πρεμιέρα της νέας μουσικής παράστασης που έκανε η Νατάσσα Μποφίλιου με τους μόνιμους και στενούς της συνεργάτες. Ήταν μια επιτυχημένη βραδιά, από κάθε άποψη. Και όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου, αλλά και ως προς το μουσικό πρόγραμμα.
Η Νατάσσα Μποφίλιου, μια από τις σπουδαιότερες νέες ερμηνεύτριες, έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα ζηλευτό ρεπερτόριο, κατάφερε να συγκινήσει και να ξεσηκώσει αρκετές φορές το κοινό.


Ερμήνευσε τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και ορισμένες διασκευές. 
Όσα μπόρεσα να συγκρατήσω: Από τις «Εκατό Μικρές Ανάσες» (2005, στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος – μουσική: Κώστας Τσίρκας) ακούσαμε τις «Γάτες», το «Μια βροχή», την «Ασπιρίνη». 
Από το «Μέχρι το τέλος» (2008, στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος – μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης) ακούσαμε το «Σ’ έχω βρει και σε χάνω», την «Εκκρεμότητα», το «Εν λευκώ», την «Παρέα», το «Μέχρι το τέλος». 
Το «Τσιγάρα βαριά» και το «Κοίτα Εγώ» από τα «Τρία Μυστικά» (2009, στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος – μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης) και αρκετά τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο τους με γενικό τίτλο: «Εισιτήρια Διπλά» (2010, στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος – μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης), όπως: «Οι ομπρέλες του Demy», «Το μέτρημα», «Το αστέρι μου», «Σε ξεχώρισα», «Ο λύκος» και βέβαια το «Ραντεβού» που έδωσε και τον τίτλο σ’ αυτή τη μουσική παράσταση. 

Υπάρχουν αρκετά καλά τραγούδια αυτής της παρέας που δυστυχώς έμειναν έξω από εκείνη τη βραδιά. Όπως το «Πες ό,τι θες», το «Κρύψου» και το «Σήματα Καπνού» από τον πρώτο δίσκο και το «Αεράκι», η «Αλεξάνδρας» και η «Μικρή διαφορά» από την δεύτερη δισκογραφική τους κατάθεση.

Τραγούδησε όμως το «Τέτοια Μέρα» του Σταμάτη Κραουνάκη από το «Παθαίνοντας στην Αθήνα» του Νίκου Παναγιωτόπουλου (2006), αλλά και το «Πως έφυγες» (στίχοι και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, α εκτέλεση: Βίκυ Μοσχολιού) και το «Πόσο λυπάμαι» (στίχοι: Βασίλης Σπυρόπουλος, Πάνος Παπαδούκας – μουσική: Κώστας Γιαννίδης – α εκτέλεση: Σοφία Βέμπο) που τα ερμήνευσε a cappella. 
Όσον αφορά τις υπόλοιπες διασκευές, ακούσαμε το «Ψυχές και σώματα» της Χαρούλας Αλεξίου, το «Κοπερτί» (α' εκτέλεση: Γιάννης Παλαμίδας) της Λένας Πλάτωνος και της Μαριαννίνας Κριεζή, ενώ προς το τέλος της βραδιάς ανέβηκε στη σκηνή μια εξαιρετική τραγουδίστρια, η Ματούλα Ζαμάνη και ερμήνευσε με τη μοναδική φωνή της, το «Ξένος για σένανε και εχθρός» (στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος, μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος, α' εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας) και παρέα με την πρωταγωνίστρια της βραδιάς, το συγκλονιστικό «Αυτή η νύχτα μένει» (στίχοι-μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης, α' εκτέλεση: Δήμητρα Παπίου, 1999).


Παρακολουθώ με προσοχή τη Νατάσσα Μποφίλιου από τα πρώτα της βήματα. Είναι αισθητή η εξέλιξή της. Περισσότερο άνετη με τη σκηνή και τον κόσμο, αλλά και ωριμότερη όσον αφορά τις ερμηνείες της. Γεμίζει αβίαστα τη σκηνή με το ταμπεραμέντο και τη σκηνική της παρουσία. Έχει την ικανότητα να μεταφέρει το μήνυμα, το αίσθημα στον ακροατή χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Και αυτό δεν το καταφέρνει μόνο με τη σπουδαία φωνή της, αλλά και με το βλέμμα, με τις κινήσεις των χεριών…
Η μπάντα που τη συνοδεύει είναι θαυμάσια, αν και μου έλειπε ένα μπουζούκι… καθώς άκουγα το «Μέχρι το τέλος» σκέφτηκα πόσο συγκλονιστική θα ήταν αν ερμήνευε Άκη Πάνου, Τάκη Σούκα, το «Ρεμπέτικο» των Σταύρου Ξαρχάκου – Νίκου Γκάτσου… ελπίζω, την επόμενη φορά!


Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης
Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης
Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Πνευστά: Παναγιώτης Ράπτης
  
Δύο λόγια από τη Νατάσσα Μποφίλιου

Η Θεσσαλονίκη και οι επιτυχημένες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα

Από τότε που πήγα στην εταιρεία παραγωγής μου, στην Prospero και στη μάνατζέρ μου,  την Κατερίνα Σταματάκη έχουμε κάνει πάρα πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Είχα και εγώ την ευκαιρία να κάνω μια περιοδεία. Και αυτό καρποφορεί! Δηλαδή, όταν βγεις να παίξεις και σε δει, σε ακούσει ο κόσμος και αυτό που κάνεις το πιστεύεις, θα υπάρχει ενδιαφέρον από το κοινό, ανταπόκριση απ’ όλο τον κόσμο. Έτσι σιγά – σιγά το κοινό μεγαλώνει. Αυτό συνέβη και στη Θεσσαλονίκη! Ξεκινήσαμε με λιγότερο κόσμο σ’ ένα μικρότερο μαγαζί, στο Orient και με σταθερά βήματα καταφέραμε να παίζουμε 2ήμερα σ’ ένα μεγαλύτερο μαγαζί, σε μια αμιγώς μουσική σκηνή, όπως είναι το ΓΑΙΑ LIVE του κ. Στεφανίδη, του επιχειρηματία με τον οποίο συνεργαζόμαστε.

Για τις επόμενες εμφανίσεις

Στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινάμε στο ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα. Αυτή την παράσταση της Θεσσαλονίκης, θα την κατεβάσουμε στην Αθήνα και θα παίζουμε εκεί τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

Ο επόμενος δίσκος
 
Ο επόμενος δίσκος θα είναι με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο και το Θέμη Καραμουρατίδη, τους αγαπημένους μου φίλους και σταθερούς συνεργάτες. Εμείς βγάζουμε δίσκο όταν πραγματικά έχουμε να πούμε κάτι. Έτσι θα γίνει και αυτή τη φορά. Όταν είμαστε έτοιμοι, θα κυκλοφορήσει!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.