Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Όσα απέμειναν από τους εραστές - Το νέο βιβλίο του Αλέξανδρου Κάσση (Εκδόσεις Πνοή)

 


Πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του Αλέξανδρου Κάσση, με τίτλο «Όσα απέμειναν από τους εραστές» από τις εκδόσεις Πνοή. Το πρώτο κυκλοφόρησε το 2015 με τον τίτλο «Φύγαμε!» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Οπισθόφυλλο:

Ένα πρώην ζευγάρι συναντιέται συμπτωματικά, μετά από χρόνια, στο Παρίσι και καταλήγει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου για ένα μόνο βράδυ. Κι ενώ οι λόγοι είναι προφανείς κι οι προθέσεις τους φαινομενικά αμοιβαίες, η συζήτηση που ξεκινά, τους οδηγεί τελικά σε αποκαλύψεις αλλά και στο πραγματικό δίλημμα το οποίο καλούνται τελικά να απαντήσουν μέσα τους, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν παραπέρα.  Μια ερωτική ιστορία για την πορεία και την μεγαλειώδη παρακαταθήκη της αγάπης στον συναισθηματικό κόσμο των εραστών, που ό,τι κι αν τους προέκυψε, παρέμειναν εραστές.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Το βιβλίο μιλά για την σχέση ενός πρώην ζευγαριού και την εξέλιξή της μέσα στον χρόνο. Η αφήγηση μοιράζεται μεταξύ του τώρα και του τότε που ο Μιχάλης και η Αλεξάνδρα ήταν ακόμα μαζί, ώστε να δοθούν στον αναγνώστη οι απαραίτητες πληροφορίες για το καθετί που συζητούν από την περίοδο εκείνη. Πλέον όμως στέκονται στα γεγονότα, τα συζητούν, μιλούν για το πώς αισθάνονταν ο ένας για τον άλλο τότε αλλά και τώρα, την φάση που περνάει ο καθένας πλέον στην ζωή του και το τι θέλουν. Η συζήτηση είναι ανοιχτή, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, αφού πλέον δεν έχει κανείς τίποτα να χάσει. Οι διάλογοι είναι δομικό στοιχείο της ανάπτυξης της πλοκής ώστε να αποδώσουν την οικειότητα των χαρακτήρων και την αμεσότητα που απαιτείται. Η ουσία της συζήτησης και της συνεύρεσής τους χτίζεται σιγά σιγά με μόνο σκοπό τελικά-και από τους δύο- την λύτρωσή τους, αφού το ό,τι υπήρξαν εραστές με ουσία στη σχέση τους -όπως τελικά συνειδητοποίησαν αποδείχτηκε ότι υπερισχύει τελικά από τον χωρισμό τους και κοιτάει κατάματα, προκλητικά αλλά και με σεβασμό το οτιδήποτε άλλο συμβαίνει πλέον στην ζωή τους.

Βιογραφικό (από το βιβλίο):

Ο Αλέξανδρος Κάσσης γεννήθηκε στον Πειραιά. Του αρέσει να ταξιδεύει. Δεν του αρέσει να επαναλαμβάνεται. Το σημείο αναφοράς του είναι κρυμμένο στα βιβλία του, στους δίσκους του, στα μέρη όπου έζησε και στους ανθρώπους που συνάντησε. Προσπαθεί να ζει ανέμελος. Συνεχίζει να επιβιώνει, μάλλον από σύμπτωση.

Πληροφορίες για το βιβλίο:

Σελίδες: 160

Διαστάσεις:14×21

ISBN: 978-618-5520-14-4

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 06/2021

Στοιχεία Επικοινωνίας:

alexandroskassis@gmail.com  

https://www.facebook.com/profile.php?id=100046532708529

https://www.ekdoseispnoi.gr/product/%cf%8c%cf%83%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.