Τρίτη 14 Απριλίου 2020

"Φύγαμε!" με τον Αλέξανδρο Κάσση


Το «ΦΥΓΑΜΕ!» είναι μια ιστορία που εκτυλίσσεται στην Θεσσαλονίκη και στην γύρω απ’ αυτήν περιοχή. Κύριος χαρακτήρας είναι η Μελίνα, μία κοπέλα γύρω στα τριάντα και κάτι, φαινομενικά τακτοποιημένη και βολεμένη -με μια καλή δουλειά και ζωή- αλλά ουσιαστικά καταπιεσμένη από τους περιορισμούς και τα πρέπει που έχει ορίσει το περιβάλλον της, για αυτήν αλλά και για όλους.
Κάποια στιγμή, με αφορμή κάποια σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη, της δίνεται η ευκαιρία να ξεφύγει από τα τετριμμένα και να αφεθεί σε ένα ταξίδι στους δρόμους της πόλης ανάμεσα σε αγνώστους, με μοναδική επιδίωξη να ζήσει σύμφωνα με τα θέλω της.
Ένα βιβλίο για την ανάγκη της φυγής από το οτιδήποτε δεν μας αρέσει και μας κάνει να ασφυκτιούμε αλλά της φυγής ως ανάγκη για να γνωρίσουμε νέα πράγματα. Επίσης μια καταγγελία για τον μη σεβασμό της προσωπικής μας διαφορετικότητας και του δικαιώματος και της αξίας να την διατηρήσουμε.


Ο Αλέξανδρος Κάσσης γεννήθηκε το 1981 στον Πειραιά. Περιπλανιέται αφηρημένος εδώ κι εκεί, είναι συλλέκτης στιγμών και ονειρεύεται να συνεχίσει να ονειρεύεται και να ενθουσιάζεται. Του αρέσει να γνωρίζει κόσμο, να δημιουργεί αναμνήσεις στους γύρω του και να ταξιδεύει αρκετά, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά με τις σκέψεις του, αφού τα πιο όμορφα ταξίδια ως γνωστόν είναι αυτά του μυαλού. Πιστεύει ότι η ελευθερία δεν είναι δεδομένη και προσπαθεί συνεχώς να τη διατηρεί και να πορεύεται με γνώμονα αυτήν.


Η Μελίνα έχει βάλει τάξη στη ζωή της. Έχει μια καλή δουλειά κι έχει αποτοξινωθεί από όλες τις νεανικές της επιπολαιότητες.
Ώσπου κάποια μέρα έρχεται αντιμέτωπη με τον πειρασμό της απόκλισης από αυτήν την τόσο προγραμματισμένη ζωή. Θα αντισταθεί, αλλά στο τέλος θα αφεθεί.
Το αποτέλεσμα είναι ένα σχεδόν αυθόρμητο ταξίδι σε καινούριες αναζητήσεις και απρόοπτες καταστάσεις, που την κάνουν να φλερτάρει άλλοτε με το άγνωστο και άλλοτε με τον ίδιο της τον εαυτό.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2015 από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης. Επικοινωνία με τον συγγραφέα, εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.