Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Κεριά - μουσική σύνθεση για εκκλησιαστικό όργανο (Συνοδεύεται από USB-stick)

 


«Τι γρήγορα που η σκοτεινή γραμμή μακραίνει,

τι γρήγορα που τα σβηστά κεριά πληθαίνουν». 

Από το ποίημα «Κεριά» του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη


Τα "Κεριά" της Αχιλλίας - Γιασμίν Μαχφούντ - Γεωργακοπούλου είναι μια ενδιαφέρουσα μουσική σύνθεση για εκκλησιαστικό όργανο, βασισμένη στο ποίημα του μεγάλου Αλεξανδρινού. Κυκλοφορεί, με τη συνοδεία usb-stick από τις Εκδόσεις Κάκτος.

Οι στίχοι, οι φράσεις και η συγκινησιακή χρήση της γλώσσας αποτέλεσαν την έμπνευση της σύνθεσης μου και με μετέφεραν πνευματικά στους τόπους του κοινού αγώνα γιατρών και ασθενών ενάντια στον αόρατο βιολογικό εχθρό της εποχής μας. Από τα αισθήματα βγήκαν νότες, από τις σκέψεις μουσικές φράσεις και από την Ιστορία που γράφεται κάθε μέρα από τον Δεκέμβριο του 2019 η σύνθεση μου. H σύνθεση «Κεριά» γράφτηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2020.

H Αχιλλία γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Μαρτίου 2005. Έχει σημαντικές διακρίσεις στους τομείς των θετικών επιστημών και της μουσικής, που αφορούν διαγωνισμούς μαθηματικών, φυσικής και πιάνου, διαλέξεις σε συνέδρια φυσικής και αστρονομίας, επιστημονικές δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε διαστημικό πείραμα, συναυλίες και ρεσιτάλ. Έχει λάβει Απολυτήριο Αστρονομίας με «Άριστα» από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος. Οι γνώσεις της στη μουσική περιλαμβάνουν εκκλησιαστικό όργανο, πιάνο, ακορντεόν και θεωρητικά. Στο εκκλησιαστικό όργανο έχει δώσει 2 ατομικά ρεσιτάλ στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Λουκά και συνοδεύει τη χορωδία της εκκλησίας στις Λειτουργίες. Την άνοιξη του 2019 έλαβε Δίπλωμα Εκκλησιαστικού Οργάνου από το Πανεπιστήμιο του West London “Diploma of the London College of Music - Pipe Organ – DipLCM in Performance (Concert)”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.