Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Τραγούδια που δεν ξαναγράφονται, απλά ξανακούγονται...

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε επικεντρωθεί στο βιβλίο, γι’ αυτό και από «Να μείνουν μόνο τα τραγούδια» το ιστολόγιο μετονομάστηκε σε «Νότες Λογοτεχνίας», με -καθημερινές σχεδόν- αναρτήσεις παρουσιάσεων βιβλίων και κριτικών λογοτεχνίας. Πριν από αυτό όμως το blog «Να μείνουν μόνο τα τραγούδια» είχε κυρίως μουσικό χαρακτήρα και περιεχόμενο.

Κατά καιρούς, τόσο στην ομώνυμη μουσική εκπομπή που κάναμε σε ραδιόφωνα της Θράκης (1999-2014) όσο και σε τοπικές εφημερίδες, περιοδικά, αλλά και ιστοσελίδες, φιλοξενούσαμε πολλούς παλιούς και νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού. Στην ανάρτηση αυτή, θα σταθούμε -ενδεικτικά- σε κάποια από τα πιο αγαπημένα μας ελληνικά τραγούδια. Των τελευταίων 20 χρόνων. Καλή ακρόαση!

Κι όλο σερφάρω

Ποτέ δεν τραγούδησα για τον πατέρα μου

Μάνα

Οι μέρες που δικάζουν

Εγώ μεγάλωνα για σένα

Όποτε σ' αποθύμησα

Τι να σου γράψω

Καταχνιά

Αν ήξερες

Στον γυμνό σου τον ώμο


Για περισσότερα, επισκεφτείτε τις ετικέτες "Ιστορίες δίσκων και τραγουδιών", "Ραδιόφωνο" και εδώ με τα παλαιότερα άρθρα του πολιτιστικού μας ιστολογίου. 
Για τις επόμενες εβδομάδες θα απουσιάζουμε. Επιστρέφουμε με νέες αναρτήσεις τον Απρίλιο του 2020! Καλή άνοιξη!

Θεοδόσης Βαφειάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.