Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Ο άτλαντας της Σελήνης


Οι Εκδόσεις Ψυχογιός έχουν αποδείξει πολλές φορές την αγάπη τους και για το παιδικό-εφηβικό βιβλίο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε «Ο άτλαντας της Σελήνης – Ένα ταξίδι ανακάλυψης για νεαρούς αστροναύτες» (κείμενα: Παβέλ Γκάμπζντιλ, εικονογράφηση: Τομάς Τούμα, μετάφραση: Ελένη Δασκαλάκη). 

Στις διαδραστικές αναδιπλούμενες σελίδες του ενδιαφέροντος αυτού άτλαντα, οι μικροί αναγνώστες εξερευνούν και μαθαίνουν τα πάντα για τη Σελήνη (ηλικία, μέγεθος, ιδιότητες, απόσταση από τη Γη, κ.λπ), τους πυραύλους (Απόλλων, Απόλλων 11) για τους ανθρώπους και τις αποστολές που έφτασαν στη Σελήνη, για τους μύθους που ο πλανήτης εξέθρεψε και για την καλλιτεχνική έμπνευση που αποτέλεσε για την ανθρωπότητα, καθώς και για τα ταξίδια του μέλλοντος και για τους τρόπους αξιοποίησης. Πρόκειται για ένα χορταστικό αναγνωστικό οδοιπορικό στα μυστικά της Σελήνης, μέσα από έναν καλαίσθητο και σκληρόδετο τόμο, με πολύχρωμες εικόνες και χρήσιμες και κατατοπιστικές πληροφορίες, καθώς και με ένθετα βιβλιαράκια με επιπλέον στοιχεία. 

Κοίταξε τον νυχτερινό ουρανό. Τι βλέπεις; Σωστά, το χλωμό φεγγάρι, τη Σελήνη. Από πολύ παλιά, αυτός ο ασημένιος ταξιδιώτης εκεί ψηλά εντυπωσίαζε την ανθρωπότητα. Ονειροπόλοι, ρομαντικοί, άνθρωποι της περιπέτειας και πεισματάρηδες επιστήμονες, όλοι έχουν ποθήσει να μάθουν τα μυστικά της Σελήνης. Το ίδιο δε θέλεις κι εσύ; Τι περιμένεις, λοιπόν; Ανέβα στο σκάφος! Η μεγάλη μας εξερεύνηση στο Διάστημα ξεκινάει! Με έξι μεγάλες αναδιπλούμενες σελίδες, ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Σελήνης. Μάθε για τους πρώτους αστροναύτες, τους πρώτους ταξιδευτές της Σελήνης, τα πρώτα διαστημικά σκάφη αλλά και τα σημερινά, τελευταίας τεχνολογίας, διαστημόπλοια. Φόρα τη διαστημική σου στολή, δέσε τη ζώνη σου και τρία… δύο… ένα… εκτόξευση! 

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά άνω των 6 ετών.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός και:
Ο άτλαντας του κόσμου
Ο άτλαντας των ζώων
Ο άτλαντας του διαστήματος
Ο άτλαντας του προϊστορικού κόσμου 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.