Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Νέα παιδικά βιβλία από το Γράφημα


Κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις «Εκδόσεις Γράφημα» τρία ενδιαφέροντα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους, την επιμέλεια των οποίων ανέλαβε η Θάλεια Φωτάκη. Εκδόσεις καλαίσθητες και διαδραστικές που προωθούν την παιδική φιλαναγνωσία και φέρνουν κοντά τους μικρούς μας φίλους με την ελληνική μυθολογία, αλλά και με την αγγλική γλώσσα! Για περισσότερα βιβλία του εκδοτικού οίκου της Θεσσαλονίκης, εδώ και εδώ. Η συνέντευξή μας με τον εκδότη Ιωάννη Τσαχουρίδη, εδώ.


Το βιβλίο της Λευκής Σαραντινού (κείμενα) και του Νίκου Γιαννόπουλου (εικονογράφηση), «Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννησή τους» είναι το πρώτο μιας νέας σειράς παιδικών βιβλίων για την ελληνική μυθολογία και αρχαιότητα. Αναμένουμε ανάλογη συνέχεια από τις Εκδόσεις Γράφημα.

Ποιοι είναι τελικά οι περίφημοι Θεοί του Ολύμπου και πώς γεννήθηκαν; Ποια είναι τα σύμβολά τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους; Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος σύμφωνα με τον αρχαίο ποιητή Ησίοδο; Δεκατέσσερις Ολύμπιοι Θεοί, αλλά και η ίδια η Γη, μας συστήνονται αυτοπροσώπως και μας μιλούν για τον εαυτό τους και για τις απαρχές του κόσμου σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον πρώτο τόμο μίας πλήρους σειράς αρχαιοελληνικής μυθολογίας με εμπεριστατωμένη ιστορική έρευνα και πλούσια εικονογράφηση, φιλοδοξώντας να αποτελέσει τόσο χρήσιμο, όσο και ευχάριστο ανάγνωσμα για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και για όποιον θέλει απλά να μάθει περισσότερα γι’ αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της αρχαιοελληνικής μας παράδοσης.



Άμπρα Κατάμπρα
κλείσε τα μάτια
πάρε το μαγικό σου ραβδί
και ετοιμάσου να ταξιδέψεις
στον κόσμο των συναισθημάτων στη στιγμή!

Το «Κρατάς μυστικό; - Can you keep a secretτης Ευτυχίας και της Χριστίνας Παναγοπούλου (εικονογράφηση: Κώστας Μήτσης), είναι ένα βιβλίο που μαθαίνει και φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τα συναισθήματά τους, με έναν διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο. Τα κείμενα είναι στα αγγλικά και στα ελληνικά, ενώ στο τέλος θα βρείτε και αυτοκόλλητα με τους ήρωες του βιβλίου. 


Το «Βιβλιοστρατιωτάκι» του Γιώργου Μπουμπούση (εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα) είναι ένα ξεχωριστό παιδικό βιβλίο, που ο συγγραφέας του το αφιέρωσε στον μεγάλο δάσκαλο, στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Γιατί ένα μικρός σιδερένιος στρατιώτης ονειρεύεται να γίνει βιβλίο; Από που παίρνει τη δύναμη να τα βάλει με όσους τον αντιμετωπίζουν σαν ένα απλό πολεμικό παιχνίδι; Το στρατιωτάκι μας θα ξεκινήσει ένα μεγάλο, απρόβλεπτο ταξίδι. Με θάρρος και αποφασιστικότητα θα προσπαθήσει να μείνει πιστό στο αρχικό του όνειρο. Θα καταφέρει άραγε να αλλάξει τη μοίρα του ή θα μείνει για πάντα ένας σιδερένιος στρατιώτης προορισμένος να διασκεδάζει τα παιδιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.