Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Χαρισμάθεια και Πανεπιστήμιο για μικρά παιδιά


ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ (Out of the Box Challenge) του Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις γρίφους και προβλήματα λογικής; Έχεις τη φαντασία ενός συγγραφέα; Την τετράγωνη λογική ενός μαθηματικού; Τη δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη; Πόσο γρήγορα και σωστά μπορείς να πάρεις αποφάσεις; Πόσο σίγουρος είσαι για τις δυνατότητές σου; Επιστράτευσε την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη φαντασία σου, και ξεκίνα αυτό το συναρπαστικό ταξίδι! Στο βιβλίο αυτό θα βρεις τα θέματα του Out of the Box Challenge, του πρώτου μαθητικού διαγωνισμού δημιουργικότητας και κριτικής ικανότητας για παιδιά Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, χωρισμένα ανά ηλικιακή κατηγορία. Ένα μοναδικό βιβλίο που θα εξάψει τη φαντασία των παιδιών!

Είναι ένα βιβλίο που φανερώνει πως η εκπαίδευση μπορεί να είναι χτισμένη με χιούμορ και φαντασία. Δείχνει ότι το δύσκολο μπορεί να είναι ευχάριστο και βοηθάει όσους νιώθουν παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από γρίφους και προβλήματα που δεν χρειάζονται καμία πρότερη γνώση. Ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει να βουτήξει στα βάθη του βιβλίου και να αντιμετωπίσει αυτά που θα συναντήσει επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα και την κρίση του. Αποτυπώνει την εκπαίδευση όπως θα έπρεπε να είναι.






Μια σπίθα είναι αρκετή για να εξάψει το μυαλό του παιδιού σας! Δεν είναι ποτέ νωρίς για να γνωρίσουν τα παιδιά τον ξέφρενο και υπέροχο κόσμο της Φυσικής! Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε σύνθετες έννοιες δοσμένες με απλά λόγια για τη μικρή σας ιδιοφυΐα! 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα βιβλίο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής-πρωτοσχολικής ηλικίας. Πρώτη επαφή με περίπλοκες έννοιες που όμως μπορούν να κατανοήσουν εύκολα με τη φαντασία τους τα παιδιά. Απλή εικονογράφηση με σχήματα που βοηθούν στην κατανόηση του κειμένου. 

Η εισαγωγή από τόσο μικρή ηλικία σε σημαντικές επιστημονικές έννοιες θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο για τη μετέπειτα κατανόησή τους στη βασική εκπαίδευση. Τη μετάφραση και στα τρία βιβλία της σειράς "Πανεπιστήμιο για μικρά παιδιά" έχει κάνει η Τίνα Νάντσου.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Συγγραφέας: Ferrie Chris

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Συγγραφέας: Ferrie Chris

ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ 
Συγγραφέας: Ferrie Chris & Kregenow 

Για περισσότερα βιβλία των "Εκδόσεων Παπαδόπουλος" εδώ και εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.