Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Άγκυρα













Οι Εκδόσεις Άγκυρα έχουν μεγάλη ιστορία και στα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους. Μια επιλογή από πρόσφατες εκδόσεις που αξίζει να χαρίσετε στα παιδιά!

«Οι άθλοι του Ηρακλή» (Μακρή Δ. Αναστασία – Μελάχρης Άκης).

Ο Ηρακλής υπήρξε ο μεγαλύτερος ήρωας της μυθολογίας. Όλοι τον θαύμαζαν και τον αγαπούσαν γιατί κατάφερε με το θάρρος και τη δύναμή του να γλιτώσει τους ανθρώπους από ένα σωρό συμφορές. Ποιος ήταν όμως ο κύριος λόγος που τον οδήγησε να αναλάβει τους δώδεκα άθλους; Η σειρά «Η αγαπημένη μου μυθολογία» θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες, ταξιδεύοντάς τους στον συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Το βιβλίο περιέχει CD , με τη δραματοποιημένη αφήγηση των μύθων, από τρεις πολύ γνωστούς ηθοποιούς (Γιώργο Γεωγλερή, Ματίνα Καρρά και Σαράντο Γεωγλερή) καθώς και μουσική επένδυση. Στο τέλος του βιβλίου περιέχονται επιπλέον πληροφορίες γύρω από τους μύθους. Η έγχρωμη εικονογράφηση, το μεγάλο στοιχείο, η βιβλιοδεσία με σκληρό εξώφυλλο, η προσφορά του CD καθώς και η χαμηλή τιμή, σε σύγκριση μάλιστα της ποιότητας της σειράς από κάθε άποψη, είναι σίγουρο ότι είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που θα την καταστήσουν μοναδική στο είδος της.

«Οι θεοί των Αρχαίων Ελλήνων» (Μακρή Δ. Αναστασία – Μελάχρης Άκης).

Δώδεκα ήταν οι βασικοί θεοί που λάτρευαν οι αρχαίοι Έλληνες και πίστευαν πως ήταν παντοδύναμοι και οι περισσότεροι πανέμορφοι. Τους φαντάζονταν ότι έμοιαζαν με ανθρώπους και ότι κατοικούσαν σε παλάτια, στην ψηλότερη κορυφή στο πιο ψηλό βουνό της Ελλάδας, τον Όλυμπο. Οι ιστορίες με τους θεούς και τους ανθρώπους ήταν πολλές και συναρπαστικές… Ας γνωρίσουμε όμως πρώτα αυτούς τους δώδεκα θεούς που συχνά κατέβαιναν στη γη είτε για να βοηθήσουν είτε για να τιμωρήσουν τους ανθρώπους. Η νέα σειρά «Η αγαπημένη μου μυθολογία» θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες, ταξιδεύοντάς τους στον συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τους σημαντικότερους μύθους της πιο γνωστής μυθολογίας του κόσμου. Η έγχρωμη εικονογράφηση και το CD, με τη δραματοποιημένη αφήγηση των μύθων, που περιέχεται σε κάθε βιβλίο, αποτελούν δύο ακόμα σημαντικούς λόγους για να αγαπήσουν οι μικροί μας φίλοι αυτή τη νέα φροντισμένη σειρά.
«Σ’ ευχαριστώ γιαγιά» της Σούλας Τσιάτσιου (Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού)

Η μικρή Βαλέρια ρωτά τη γιαγιά της για πράγματα που την ανησυχούν καθώς περπατούν στον πανέμορφο, γεμάτο χρώματα κήπο τους. Εκείνη τότε της μιλά για την πραγματική αγάπη των δικών μας ανθρώπων, για όσα μας προσφέρει η φύση και πρέπει να τα εκτιμούμε σωστά, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να τρεφόμαστε υγιεινά. Στην κατηγορία του (Εικονογραφημένα Βιβλία), στο είδος του (Ιστορίες-Παραμύθια) και στη σειρά του (Ιστορίες που διδάσκουν τα παιδιά), από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων.

Για περισσότερα βιβλία των «Εκδόσεων Άγκυρα» εδώ και εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.