Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Το περιστέρι δικαστής - Ιστορίες που διδάσκουν τα παιδιά

Το «Περιστέρι δικαστής» είναι ένα καλαίσθητο και άκρως διδακτικό παραμύθι για τους μικρούς μας φίλους. Το έγραψε η Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση, η οποία μέσα από τα βιβλία της προσπαθεί να κάνει απλή κάθε δύσκολη έννοια που συναντά ένα παιδί, χρησιμοποιώντας τον μύθο. Την «ζωντανή» εικονογράφηση του παρόντος βιβλίου έφερε εις πέρας η ζωγράφος Εύα Καραντινού.

Tα ζώα του δάσους, για να λύσουν τις διαφορές τους, όρισαν αρχικά για δικαστή τους το άγριο γεράκι. Οι λύσεις όμως που έδινε δεν τα ευχαριστούσαν κι έτσι όρισαν για δικαστή τους το ειρηνικό περιστέρι που κατάφερε όχι μόνο να αποδώσει δικαιοσύνη, αλλά και να πετύχει τη συμφιλίωσή τους.

Άλλο ένα αξιόλογο βιβλίο για παιδιά από 5 χρόνων και πάνω, από τις «Εκδόσεις Άγκυρα» που έχει επενδύσει με επιτυχία και σ’ αυτή την κατηγορία βιβλίων. Για περισσότερα, εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.