Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Ο ξένος των Χριστουγέννων από τις Εκδόσεις Φίλντισι


«Ο ξένος των Χριστουγέννων» είναι ένα όμορφο παραμύθι που έγραψε η Αργυρώ Αγγελίνα – Ζωγράφου. Μαζί με το μικρού σχήματος 64σέλιδο βιβλίο της, κυκλοφορεί και ένα cd στο οποίο διαβάζει η ίδια η συγγραφέας το χριστουγεννιάτικο παραμύθι της.

Το βράδυ των Χριστουγέννων συμβαίνουν υπέροχα, μαγικά πράγματα, αλλά και απρόοπτα. Αναπάντεχα, ένα ξένο κουκλάκι βρέθηκε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Κατερίνας. Δεν ήταν αστραφτερό, ούτε καν καλοντυμένο. Κάτι κουρελάκια φορούσε και φαινόταν τόσο φοβισμένο. Αυτό το χριστουγεννιάτικο στολίδι ακόμη κι η Κατερίνα, που είχε ξαπλώσει να κοιμηθεί κάτω από το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο για να το θαυμάζει όλο το βράδυ, πρώτη φορά το έβλεπε.

Άραγε τα άλλα στολίδια του δέντρου πώς το αντιμετώπισαν; Το έδιωξαν, το αποπήραν, το φοβήθηκαν, το παράτησαν στην τύχη του; Κι ο αρχηγός τους, ο Καρυοθραύστης, τι στάση κράτησε απέναντί του;

Τα σχέδια του βιβλίου έγιναν από τη συγγραφέα. Στο CD, που συνοδεύει την έκδοση, η Αργυρώ Αγγελίνα Ζωγράφου διαβάζει την ιστορία παραστατικά, μιμούμενη τις «φωνές» όλων των στολιδιών του χριστουγεννιάτικου δέντρου, για τα παιδιά που προτιμούν να ακούνε παρά να διαβάζουν.

Η συγγραφέας σε πρώτο πρόσωπο:
Ονομάζομαι Αργυρώ Αγγελίνα- Ζωγράφου. Γεννήθηκα στη Λιβαδειά το 1956. Είμαι συγγραφέας. Έχω εκδώσει το πρώτο μου μυθιστόρημα «Το Δυσλεκτικό Βραχιόλι του Μάρτη» από τις εκδόσεις Θερμαϊκός. Έχω παρουσιάσει αρκετές φορές ανέκδοτα διηγήματα, παραμύθια και ποιήματα μου σε εκδηλώσεις για παιδιά (ανάγνωση, εργαστήρια δημιουργικότητας). Έχω συμμετάσχει ως εθελόντρια στην Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς. Έχω παρουσιάσει παραμύθια μου σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής και σε εκδηλώσεις για ανάγνωση σε βιβλιοπωλεία στην Αθήνα.

Για περισσότερα βιβλία των Εκδόσεων Φίλντισι, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.