Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Η μελωδική μου ορθογραφία (βιβλίο-cd)


Από τα πιο υπέροχα διδακτικά βιβλία για τους μικρούς μας φίλους, είναι και «Η μελωδική μου ορθογραφία» της Ράνιας Μπουμπουρή, σε εικονογράφηση Χρήστου Κούρτογλου, που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Πατάκη». Την εξαιρετική αυτή έκδοση συνοδεύει ένα cd με τα δώδεκα τραγούδια του βιβλίου σε μουσική Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, τα οποία και ερμηνεύουν οι: Νίκος Κουρής, Δώρος Δημοσθένους, Νεφέλη Παπαδερού, Γιάννης  Χατζηγεωργίου, Θάνος Κοσμίδης, Ηλίας Καελλάς, Λευτέρης Ελευθερίου, Βανέσα Αδαμοπούλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς και ο Σπύρος με τον Φίλιππο Ζούκα.

Άραγε γίνεται να μάθει κανείς Ορθογραφία παίζοντας στην παραλία; Ή ψάχνοντας για το πιο ωραίο δώρο; Ή μήπως ακούγοντας το νανούρισμα της καφέ αρκούδας; Μπορούν άραγε να δώσουν ένα χεράκι η Ωραία Κοιμωμένη και η Σταχτοπούτα; Ναι, αλλά όχι μόνο! Με αυτούς και άλλους πολλούς συμμάχους, θ’ ανακαλύψουμε τα μυστικά της Ορθογραφίας παίζοντας και τραγουδώντας. 

Η μελω-δική μου Ορθογραφία είναι μια πρωτότυπη κι ολόφρεσκη πρόταση διασκεδαστικής μάθησης. Οι κύριοι κανόνες της Ορθογραφίας αποτελούν τη βάση για κάθε ποίημα-τραγούδι της συλλογής: η Ωραία Κοιμωμένη, που τα δόντια της δεν πλένει, ούτε τα μαλλιά της δένει, αφού μένει κοιμισμένη, δίνει στα παιδιά να καταλάβουν τον κανόνα των ρημάτων που τελειώνουν σε -αίνω και να μάθουν τις εξαιρέσεις τους. Το τεμπέλικο ωμέγα, που βαριέται φοβερά τις δουλειές του σπιτιού –να απλώσει, να σιδερώσει, να ζυμώσει, να μπαλώσει…–, μαθαίνει στα παιδιά τον κανόνα των ρημάτων που τελειώνουν σε -ώνω, όπου δεν υπάρχει καμία εξαίρεση, «σας το δηλώνω!». Τα δώδεκα σπιρτόζικα μαθήματα Ορθογραφίας θα μείνουν αξέχαστα στα παιδιά! Και στο δεύτερο μέρος του βιβλίου θα εξασκηθούν στην Ορθογραφία μέσα από μια συλλογή έξυπνων δραστηριοτήτων.

Για περισσότερα βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.