Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Το φόρεμα που αλλάζει του Ιγνάτη Χουβαρδά



Ο φιλόλογος Ιγνάτης Χουβαρδάς ζει και εργάζεται στην Κομοτηνή. Γεννήθηκε το 1965 στη Βέροια και εμφανίστηκε στα γράμματα το 1985. Ασχολείται με την ποίηση και την πεζογραφία. Κεντρικό θέμα στα κείμενά του αποτελεί η προσέγγιση της θηλυκότητας και η διαγραφή των πλεγμένων ιστών της γοητείας ανάμεσα στον ερωτευμένο και το πρόσωπο στο οποίο αποτείνεται.

Το βιβλίο «Το φόρεμα που αλλάζει» του Ιγνάτιου Χουβαρδά κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2015, σε δική του επιμέλεια, από τις «Εκδόσεις Οδός Πανός» του ποιητή Γιώργου Χρονά, ενώ προηγήθηκαν τα: Ροζ σκηνικά (1987), Τα ποιήματα μιας αρσενικής πόρνης (1988), Η καρδιά των δρόμων (1992), Η αναζήτηση της ομορφιάς (1998), Η δουλειά μου ως γυμνό μοντέλο (1999), Θερινό τετράδιο (2010), Υπόκλιση στον πειρασμό (2014), ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το Αγώνες ξιφομαχίας με ένα αγοροκόριτσο (2017).

Παρακάτω, ένα δείγμα της ποιητικής του γραφής:

Το λευκό ασβεστωμένο εκκλησάκι…

Το λευκό ασβεστωμένο εκκλησάκι γίνεται πιο διάφανο,
στην αγκαλιά του γαλανού ουρανού,
στο στόμα της γελαστής θάλασσας,
όπως δύο κορίτσια με ρούχα θαλάσσης,
με την ξυπολησιά σε διχαλωτές παντόφλες,
Ανάβουν ένα κεράκι μπροστά στα εικονίσματα…

Μια άγνωστη σε πάρκο παραλίας

Θα ήθελα να είναι το κορίτσι μου,
κι εκείνο που μου κάνει εντύπωση
είναι ότι κατάλαβε από μακριά
την αδυναμία μου να κοιτάζω τα πόδια της

κι έτσι προετοιμάζεται να μου τα κρύψει δείχνοντάς
τα ολόγυμνα.

Για περισσότερα βιβλία και περιοδικά των «Εκδόσεων Οδός Πανός & Σιγαρέτα» εδώ, εδώ και εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.