Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Το νέο εκδοτικό πρόγραμμα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος


Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των νέων πρωτοβουλιών· ο μήνας της συνέχειας, αλλά και των νέων στόχων. Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σταθερά προτείνουν βιβλία που διευρύνουν τους ορίζοντες του σύγχρονου αναγνώστη, αναλύοντας τα πολύπλοκα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά ζητήματα του κόσμου στον οποίο καλούμαστε να ζήσουμε και εμβαθύνοντας στις ποικίλες όψεις της παγκοσμιοποιημένης μας πραγματικότητας. Δίνοντας έμφαση στη ρηξικέλευθη θεματική, το υψηλό επίπεδο των συγγραφέων και την ποιότητα των έργων, υποδεικνύουν έναν ιδιαίτερα γόνιμο τρόπο να σκεφτόμαστε σήμερα τον κόσμο, και συνάμα να απολαμβάνουμε τη δημιουργική του έκφραση μέσα από σημαντικά λογοτεχνικά έργα.

Το φθινόπωρο, λοιπόν, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος προσθέτουν νέους τίτλους στη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ που διευθύνει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ενώ παράλληλα κυκλοφορούν την πολυαναμενόμενη συνέχεια του βιβλίου Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια του  Αλέξη Παπαχελά. Η νέα φιλόδοξη σειρά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ την οποία διευθύνει η καθηγήτρια σύγχρονης ιστορίας και διεθνούς πολιτικής  Κωνσταντίνα Μπότσιου εμπλουτίζεται με δύο τίτλους, ενώ ο σπουδαίος Αμερικανός ιστορικός Timothy Snyder κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επαπειλούμενη κατάλυση ουσιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων με το τρίτο έργο του που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Επίσης, μια σειρά από σημαντικά δοκίμια εμπλουτίζουν τον κατάλογο των εκδόσεων με έργα πολιτικής φιλοσοφίας, ιστορικής έρευνας και κοινωνικού σχολιασμού.
Ο λογοτεχνικός κατάλογος των Εκδόσεων Παπαδόπουλος ολοκληρώνεται το 2018 με μια νέα μετάφραση ενός ακόμη έργου του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα John Steinbeck και με ένα αστυνομικό μυθιστόρημα γραμμένο από τους Κυριάκο Αθανασιάδη, Χίλντα Παπαδημητρίου, Δημήτρη Σίμο και Βαγγέλη Γιαννίση.

Στο παιδικό βιβλίο, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ίρις Σαμαρτζή παρουσιάζουν μια νέα σειρά· ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη γράφουν μια καινούργια περιπέτεια για τον ΜΙΚΡΟ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟ τους· ο Φίλιππος Μανδηλαράς επισκέπτεται με την πένα του την πρωτεύουσα του Βορρά, ενώ η Λήδα Βαρβαρούση μας συστήνει τη ΛΟΥΝΑ. Μια νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων για παιδιά μάς γνωρίζει, για αρχή, τρεις μοναδικές Ευρωπαίες, από τις οποίες έχουμε πολλά να μάθουμε και με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε. Τέλος, τα νέα βιβλία γνώσεων των Εκδόσεων Παπαδόπουλος προσδίδουν νέες, δημιουργικές διαστάσεις στη γνώση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ιστορία.


Παρακάτω, ακολουθεί μια επιλογή από τα βιβλία που θα απαρτίσουν το εκδοτικό πρόγραμμα του τελευταίου τετραμήνου της χρονιάς.

Βιβλία Ενηλίκων

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Μια σύντομη και εμπεριστατωμένη ανάλυση της εκλογικής συμπεριφοράς επιχειρεί το βιβλίο Εκλογική Συμπεριφορά, νέος τίτλος της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη: στο πρώτο αναλύονται τα «ιστορικά μοντέλα» βάσει των οποίων εξετάζονται τα κοινωνικά, ψυχολογικά και οικονομικά μοτίβα της εκλογικής συμπεριφοράς. Στο δεύτερο μέρος, οι συγγραφείς Βασιλική Γεωργιάδου και Αναστασία Καφέ στρέφουν την έρευνα τους σε πτυχές της εκλογικής συμπεριφοράς των Ελλήνων από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και εντεύθεν.

Ένα όχι ευρέως γνωστό, αλλά πολύ σημαντικό φαινόμενο εξετάζεται στον έτερο νέο τίτλο της επιτυχημένης μας σειράς. Πρόκειται για την ανάλυση του Μανώλη Γεωργούλη στο φαινόμενο των ηλιακών εκλάμψεων, η οποία επιγράφεται Διαστημικός Καιρός. Μια ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στον τεχνοεξαρτώμενο πολιτισμό μας, σε δορυφόρους, τηλεπικοινωνιακά συστήματα, ακόμα και σε δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Ένα σύντομο βιβλίο για τον Ήλιο, χάρη στον οποίο ζούμε, και για τις επικίνδυνες πτυχές του.


ΔΟΚΙΜΙΟ – ΙΣΤΟΡΙΑ

Έχοντας κερδίσει το Βραβείο Βιβλίου Public στην κατηγορία «Ελληνικό Non Fiction» με τον πρώτο τόμο, που καλύπτει τη χρονική περίοδο 1942-1974, η συνέχεια του βιβλίου Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια προβλέπεται ακόμα πιο συναρπαστική. Στον δεύτερο τόμο, που καλύπτει τη χρονική περίοδο από το 1975 ως το 2016, αποκαλύπτονται λεπτομέρειες και άγνωστες πτυχές από τη δράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μετά τη μεταπολίτευση, αρχίζοντας από την ανάληψη της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας, προχωρώντας στην πρωθυπουργία του τη χρονική περίοδο 1989-1993 και φτάνοντας στην πολιτική του πορεία από το 1993 έως και το 2016, χρονιά που ολοκληρώνονται οι μυστικές συνεντεύξεις τις οποίες παραχώρησε ο πολιτικός ηγέτης στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά. Διατηρώντας το ύφος ενός «Μητσοτάκη unplugged», το αποκαλυπτικό βιβλίο Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Τόμος Β: 1975-2016 θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κατανόηση της μεταπολιτευτικής ιστορίας της Ελλάδας.

Ο τέως υπουργός, δικηγόρος, αλλά και γνωστός και δραστήριος Αθηναίος Στράτης Στρατήγης με το βιβλίο του, που συμπεριλαμβάνεται στη σειρά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, πραγματοποιεί μια ανασκόπηση της ζωής του η οποία αποτελεί ταυτόχρονα κι ένα μάθημα σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Στις σελίδες της αυτοβιογραφίας του η οποία τιτλοφορείται Αστυγραφία, περιγράφονται τα χρόνια του πολέμου και της κατοχής στην Αθήνα, τα φοιτητικά του χρόνια στην Ελβετία, η επιστροφή στην Ελλάδα και η άσκηση της δικηγορίας, η περίοδος της χούντας, η φάση της μεταπολίτευσης και της θητείας του στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, η εποχή κατά την οποία διετέλεσε βουλευτής και η μετέπειτα πορεία του, εκτός ενεργού πολιτικής. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, σε συνδυασμό με τις εύστοχες και απολαυστικές παρατηρήσεις του συγγραφέα, καθιστούν την Αστυγραφία ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα ζωντανής ιστορίας και μια ιδιαίτερα στοχαστική αξιολόγηση της κατάστασης στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Yale και σπουδαίος μελετητής της ιστορίας του 20ού αιώνα John Lewis Gaddis αντλεί στοιχεία από αρχεία που άνοιξαν πρόσφατα, καθώς και από απομνημονεύματα πρωταγωνιστών της ψυχροπολεμικής εποχής, για να συνθέσει την ιστορία της πιο σκοτεινής και επικίνδυνης περιόδου του 20ού αιώνα. Στο έργο του Ο Ψυχρός Πόλεμος (The Cold War), που κυκλοφορεί στη σειρά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, σε μετάφραση Ρηγούλας Γεωργιάδου, ο Gaddis όχι μόνο εξηγεί πώς, αλλά κυρίως γιατί από το 1945 και μετά η σχέση μεταξύ Αμερικής και Σοβιετικής Ένωσης πέρασε από τη συμμαχία στον ανταγωνισμό που οδήγησε στην Κρίση των Πυραύλων της Κούβας και σε πολυετείς πολιτικούς ελιγμούς μεταξύ Νίξον και Μάο, Ρέιγκαν και Γκορμπατσόφ. Ευφυές, ευανάγνωστο, σχεδόν «σαιξπηρικό» στις περιγραφές κρίσιμων γεγονότων, η μελέτη Ο Ψυχρός Πόλεμος αποτελεί μια θριαμβευτική σύνοψη της ιστορικής περιόδου που διαμόρφωσε τον κόσμο όπως είναι σήμερα.

Ο Ivan Krastev, πρόεδρος του Κέντρου Φιλελεύθερων Στρατηγικών της Σόφιας και μόνιμος συνεργάτης του IWM (Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών) της Βιέννης, ένας από τους πιο οξυδερκείς και έντιμους πολιτικούς συγγραφείς των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τους Sunday Times, αποτιμά τη σύγχρονη πραγματικότητα της γηραιάς ηπείρου στο βιβλίο του Μετά την Ευρώπη (After Europe). Παρατηρώντας το Brexit, την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων από τη μία άκρη της Ευρώπης στην άλλη, καθώς και την τεράστια εισροή προσφύγων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ο συγγραφέας παραθέτει τους προβληματισμούς τους για το –όχι και τόσο βέβαιο– μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναλύοντας πολιτικές, οικονομικές και γεωπολιτικές συνιστώσες και δίνοντας έμφαση σε παραμέτρους όπως η εκλογή του Ντόναλτ Τραμπ στις ΗΠΑ και η στάση της Ρωσίας του Πούτιν, το Μετά την Ευρώπη, σε μετάφραση Γιώργου Καράμπελα, είναι ένα πολύτιμο έργο για κάθε ανήσυχο πολίτη της Ευρώπης.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Georgetown Jason Brennan πραγματοποιεί μέσα από το δοκίμιο Εναντίον της Δημοκρατίας (Against Democracy) μια προκλητική, αλλά τεκμηριωμένη κριτική της δημοκρατίας. Προχωρώντας πέρα από την κοινή πεποίθηση πως η δημοκρατία είναι η πιο δίκαιη μορφή διακυβέρνησης, ο συγγραφέας υποστηρίζει πως το δημοκρατικό σύστημα πρέπει να κρίνεται από τα αποτελέσματά του, τα οποία σήμερα επιδέχονται αμφισβήτηση: η ποιότητα διακυβέρνησης που η δημοκρατία προσφέρει, δεν είναι η επιθυμητή. Ο Brennan προτείνει ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης, βασισμένο στον κανόνα της γνώσης, μακριά από τον παραλογισμό και την άγνοια που καθορίζουν τις επιλογές των περισσότερων ψηφοφόρων. Αιχμηρό και μοναδικά αναλυτικό, το Εναντίον της Δημοκρατίας (μετάφραση: Νίκος Ρούσσος) είναι το ιδανικό ανάγνωσμα για μελετητές πολιτικών επιστημών και για όσους αναζητούν φρέσκιες, τολμηρές ιδέες στην πολιτική φιλοσοφία.

Μετά την έξοχη αποτύπωση των εγκλημάτων του σταλινισμού και του κομμουνισμού στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο βιβλίο του με τίτλο Αιματοβαμμένες Χώρες και τον συνοπτικό οδηγό για την αντίσταση των πολιτών στους αναδυόμενους ολοκληρωτισμούς Απέναντι στην Τυραννία, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν το νέο, ρηξικέλευθο έργο του Timothy Snyder με τίτλο Ο δρόμος προς την ανελευθερία (The Road to Unfreedom), σε μετάφραση Ανδρέα Παππά. Επιλέγοντας ως χρονιά εκκίνησης της έρευνάς του το 2010, ο κορυφαίος ιστορικός ψάχνει πίσω από τους τίτλους των media και σε συνδυασμό με τον δικό του τολμηρό σχολιασμό αποκαλύπτει την πραγματική, σύγχρονη απειλή για τη δημοκρατία και τον Νόμο. Τα fake news, η άνοδος του λαϊκισμού, η βρετανική ψήφος ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκλογή του Ντόναλτ Τραμπ συνδέονται με τη στρατηγική διείσδυσης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του οποίου το πολιτικό καθεστώς αναλύεται σε βάθος. Θέτοντας κρίσιμα διλήμματα ανά κεφάλαιο, όπως «ατομοκεντρισμός ή απολυταρχισμός», «ισότητα ή ολιγαρχία;», «αλήθειες ή ψέματα», ο Snyder χρησιμοποιεί την ιστορική μελέτη ως εργαλείο που μας βοηθά να ερμηνεύσουμε εμπεριστατωμένα και με διαύγεια την πολιτική και ιδεολογική κρίση των ημερών μας.

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος επαναφέρουν σε νέα έκδοση στην ελληνική βιβλιογραφία το εμβληματικό έργο του μεγάλου Γάλλου πολιτικού και οικονομολόγου Frédéric Bastiat Ο Νόμος. Στο βιβλίο αυτό, που εκδόθηκε αρχικά το 1850, ο συγγραφέας ορίζει και αναπτύσσει ένα δίκαιο σύστημα νόμων, απαραίτητο για την ανάπτυξη μιας ελεύθερης κοινωνίας. Με κύριο αξίωμα πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να προστατεύσει «το άτομό του, την ελευθερία του και την περιουσία του», ο Bastiat διερευνά τα όρια της Δικαιοσύνης (η υπεράσπιση της ζωής ενός ατόμου, της ελευθερίας του και της ιδιοκτησίας του) και της εξουσίας των κυβερνήσεων. Οι ιδέες του συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση της φιλελεύθερης σχολής σκέψης.


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Το φθινόπωρο φέρνει μια Αποκάλυψη στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Έτσι τιτλοφορείται το αστυνομικό μυθιστόρημα που συνέγραψε από κοινού με τη Χίλντα Παπαδημητρίου, τον Δημήτρη Σίμο και τον Βαγγέλη Γιαννίση ο Κυριάκος Αθανασιάδης, ο οποίος είχε και τη συνολική επιμέλεια του βιβλίου. Ο τρόπος με τον οποίο συντέθηκε το εν λόγω μυθιστόρημα είναι ιδιαίτερα πρωτότυπος, καθώς καθένας από τους τέσσερις συγγραφείς του ανέλαβε να γράψει την ιστορία ενός από τους κεντρικούς ήρωες, κατά αποκλειστικότητα. Τέσσερις ήρωες λοιπόν και τέσσερις συγγραφείς, που ο καθένας γράφει τον δικό του ήρωα. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής αποτελεί ένα μοναδικό λογοτεχνικό κράμα με εντυπωσιακή συνοχή και με ήρωες που ήρθαν για να μείνουν στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία. Μία ιστορία που διαδραματίζεται στην Αθήνα του σήμερα, αλλά έχει τις ρίζες της στο παρελθόν. Ένα σκληρό μυθιστόρημα, χωρίς νικητές.

Στη φθινοπωρινή λίστα λογοτεχνίας προστίθεται και η νέα μετάφραση της νουβέλας Το μαργαριτάρι του John Steinbeck. Αντλώντας έμπνευση από έναν μεξικανικό μύθο, ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας αφηγείται την τραγική ιστορία ενός φτωχού αντρόγυνου, του Κίνο και της Χουάνα. Όταν ο Κίνο βρίσκει το Μαργαριτάρι του Κόσμου κάνει όνειρα για το μέλλον, το δικό του και της οικογένειάς του. Όνειρα που μέλλεται να γκρεμιστούν. Το Μαργαριτάρι –που διδάσκεται σε όλα τα αμερικανικά σχολεία– παρομοιάζεται συχνά με μια παραβολή που διερευνά σε βάθος την ανθρώπινη φύση και την ισχύ της απληστίας. Η μετάφραση ανήκει στον Μιχάλη Μακρόπουλο.

Παιδικά Βιβλία


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ίρις Σαμαρτζή «ξαναχτυπούν» και αυτή τη φορά καταπιάνονται με τους κλασικούς, δημιουργώντας τη νέα σειρά βιβλίων με τίτλο ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ. Ο Αντώνης παίρνει την πένα του και διασκευάζει δημιουργικά τον Τομ Σόγερ του Μαρκ Τουέιν συνθέτοντας την ιστορία Τομ Σόγερ ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου και η Ίρις παίρνει τα μολύβια, τα πινέλα και τις γραφίδες της για να ζωντανέψει μέσα από τις εικόνες της μια νέα αφήγηση του Τομ Σόγερ, το πιο άτακτου, ατίθασου, ανυπάκουου… καλού παιδιού της Αμερικής. Στις αρχές του 2019 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος τίτλος της ίδιας σειράς που θα αποτελεί μια διασκευή της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων του Lewis Carroll.

Τι θα κάνατε αν σας έλεγαν ότι, πριν από εκατομμύρια χρόνια, στην αυλή του σχολείου σας έπαιζαν ανέμελα Γιγαντόσαυροι; Ή ότι πάνω ακριβώς από το σπίτι σας πετούσαν τεράστιοι Πτερανόδοντες κι ότι το μόνο που χρειάζεστε για να τους δείτε και να τους αγγίξετε σήμερα είναι μια απλή… οδοντόβουρτσα; Το συγγραφικό δίδυμο Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη υπογράφουν τη δεύτερη ιστορία της σειράς ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΥ με τίτλο Ο μικρός Κοπέρνικος και το πάρκο των δεινοσαύρων και η Λίλα Καλογερή επιμελείται την εικονογράφησή της.

Νέος τίτλος θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο του 2018 και για την ευπώλητη σειρά Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ του Φίλιππου Μανδηλαρά, σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Αυτή τη φορά ο Φίλιππος αξιοποιεί το χαρακτηριστικό συγγραφικό στιλ του με τα απλά, κατανοητά, γεμάτα χιούμορ στιχάκια του, για να εξιστορήσει την πολυτάραχη ιστορία της Θεσσαλονίκης, από τα χρόνια που ζούσε ακόμα η αδελφή του Μεγάλου Αλέξανδρου από την οποία πήρε το όνομά της, ως τις μέρες μας. Το νέο βιβλίο της σειράς φέρει τον τίτλο Θεσσαλονίκη, πόλη στο σταυροδρόμι δύο κόσμων και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Εκτός από τις διαχρονικές και αγαπημένες σειρές, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος εγκαινιάζουν φέτος μια νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων με τίτλο ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ. Πρόκειται για μια σειρά ιστοριών με τις οποίες οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν ποιες ήταν και τι κατόρθωσαν οι σπουδαιότερες γυναίκες της σύγχρονης ιστορίας. Οι τρεις πρώτοι τίτλοι, σε μετάφραση της Κλεοπάτρας Ελαιοτριβιάρη, παρουσιάζουν τη ζωή των Μαρί Κιουρί, Αγκάθα Κρίστι και Κοκό Σανέλ. Γυναίκες που έχουν πολλά να διδάξουν. Γυναίκες που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία!

Τον Νοέμβριο, μια νέα πρωταγωνίστρια κάνει εμφάνιση στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Το όνομά της είναι ΛΟΥΝΑ. Η σκυλίτσα Λούνα είναι δημιούργημα της Λήδας Βαρβαρούση η οποία επιμελείται την εικονογράφησή της και υπογράφει το κείμενο σε συνεργασία με την Agnes Verboven. Στην πρώτη ιστορία με τίτλο Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα! η συμπαθέστατη Λούνα είναι πολύ χαρούμενη στο νέο της σπίτι, μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα φίλους. Ξαφνικά ακούει φωνές στον διπλανό κήπο. Τι να συμβαίνει άραγε εκεί;


ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ

Ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό βιβλίο θα κυκλοφορήσει αρχές Οκτωβρίου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος με τίτλο Ένας Καλύτερος Κόσμος (μετάφραση Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη). Το 1959, τα Ηνωμένα Έθνη υιοθέτησαν τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού που περιλαμβάνει 10 αρχές, οι οποίες παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό. Οι αρχές αυτές αποτέλεσαν τον κεντρικό άξονα στον οποίο βασίστηκε η σύνταξη της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού το 1989, μια διεθνής συνθήκη με 54 άρθρα. Δέκα εικονογράφοι παρουσιάζουν ευφάνταστα τις αρχές των δικαιωμάτων των παιδιών και διαμορφώνουν την πιο πολύχρωμη διακήρυξη που έγινε ποτέ!

Το εκδοτικό πρόγραμμα των τελευταίων μηνών του 2018 θα συμπληρωθεί με την προσθήκη νέων, συναρπαστικών τίτλων, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για την εκδοτική παραγωγή του 2019 από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.