Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Το Γινάτι του Γιάννη Καλπούζου στην Κομοτηνή


Ο γνωστός συγγραφέας και στιχουργός Γιάννης Καλπούζος, στο πλαίσιο της πανελλαδικής περιοδείας του για την προώθηση του νέου του βιβλίου: "Γινάτι - Ο σοφός της λίμνης", βρέθηκε στις 18 Απριλίου 2018 στην Κομοτηνή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του δεύτερου ορόφου της "Λέσχης Κομοτηναίων". 


Μετά το καλωσόρισμα και την παράθεση εργοβιογραφικών στοιχείων του συγγραφέα από τους εκπροσώπους του Βιβλιοπωλείου και του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης, η φιλόλογος Ρένα Σαμαρά - Μάινα, προσπάθησε ν' αποτυπώσει στιγμές από το λογοτεχνικό σύμπαν του Γιάννη Καλπούζου, έτσι όπως αναδύονται από το νέο του ιστορικο - κοινωνικό μυθιστόρημα που αναμένεται να γίνει μπεστ - σέλερ. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο ίδιος ο συγγραφέας.


Προς το τέλος της εκδήλωσης, τιμώντας την καταγωγή του συγγραφέα (γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960), αλλά και την ιστορία του Σοφού της λίμνης που διαδραματίζεται στα Ιωάννινα, μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών χόρεψαν και τραγούδησαν ηπειρώτικους σκοπούς και τραγούδια. Πολύ πριν εκκινήσει η παρουσίαση αλλά και στο τέλος της, ο Γιάννης Καλπούζος δε σταμάτησε να υπογράφει το βιβλίο του στους πολυάριθμους και ένθερμους, ομολογουμένως, αναγνώστες του.


Περισσότερα στοιχεία για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.