Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

"Μουσείο Φωνογράφου και Ραδιοφώνου" στη Λευκάδα


Κοντά στον κεντρικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης της Λευκάδας (Καλκάνη 2) στεγάζεται ένα μικρό ιδιωτικό μουσείο με παλιά ραδιόφωνα, λατέρνες από την Κωνσταντινούπολη, φωνογράφους, δίσκους, διακοσμητικά, εργαλεία, σπαθιά, όπλα, μουσικά όργανα, σφραγίδες, χαρτονομίσματα, κέρματα, κάρτ ποστάλ, φωτογραφίες και σπάνια χρηστικά αντικείμενα μιας άλλης μακρινής εποχής...

Το περίφημο "Μουσείο Φωνογράφου - Ραδιοφωνίας και Παλιών Ενθυμημάτων" (26450 21088) είναι δημιούργημα του συλλέκτη Τάκη (Δημήτρη) Κατωπόδη (Ντελημάρη) και ιδρύθηκε το 1980. Πέρα από τα παραπάνω λαογραφικά εκθέματα, υπάρχουν σπάνια χειρόγραφα και το ημερολόγιο του Λευκαδίτη ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, αλλά και φωτογραφίες της Μαρίας Κάλλας και του Αριστοτέλη Ωνάση από τη συναυλία που είχε δώσει η αξεπέραστη ερμηνεύτρια το καλοκαίρι του 1964 στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας.

Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη. Κατά την έξοδο όμως καλό θα ήταν να δώσετε ένα συμβολικό ποσό (2-3 ευρώ) και να αγοράσετε ένα δισκάκι με παλιά ελληνικά τραγούδια (από λαϊκά και ρεμπέτικα μέχρι καντάδες σε σπάνιες ηχογραφήσεις), μιας και το μουσείο δεν έχει άλλα έσοδα και δυστυχώς η πολιτεία δεν έχει βοηθήσει όσο θα έπρεπε την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια.

1 σχόλιο:

truongmuunghenhan είπε...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.