Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για τα "150 Χρόνια Κ.Π.Καβάφη" στην Αλεξανδρούπολη

Επιτυχημένη η εκδήλωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 05/03/2013 στον 3ο όροφο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.
Μετά τον χαιρετισμό του Δημήτρη Σερμπέζη, παρακολουθήσαμε ένα σύντομο, αλλά εξαιρετικό βίντεο για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού Ποιητή. Στη συνέχεια, η φιλόλογος Νίκη Δραμανίδου προσπάθησε να κάνει μια προσέγγιση στο ποιητικό του έργο και η δασκάλα Πέρσα Καλούτσα μίλησε για την παγκόσμια απήχηση του Καβάφη. Τέλος, η πρώην Σχολική Σύμβουλος και Διδάκτωρ Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., Ελένη Λιανοπούλου, αναφέρθηκε στην άγνωστη σχεδόν πλευρά του Καβάφη των πεζών κειμένων και άρθρων του. Την απαγγελία ποιημάτων ανέλαβαν οι μαθήτριες: Δήμητρα Πιτροπάκη - Παυλάντου, Φωτεινή Αναγνώστου, Λένια Πανίδου - Τσούλου, Ελένη Χρυσοβιτσάνου.
Στη χθεσινή εκδήλωση ακούσαμε και πέντε μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη, από τον εκπαιδευτικό και μουσικό Χαράλαμπο Τσακαλίδη (ο οποίος συνέθεσε και τα δύο από τα πέντε ποιήματα). Τα ερμήνευσε εξαιρετικά η Κική Σιρλαντζή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.

Βιβλιοκριτικές γράφει και η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου, όπως και άλλοι φιλόλογοι.