Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Μερόπη Κολλάρου στο πιάνο & Γιάννης Γιαγουρτάς στην κιθάρα


Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου 2012 στην Καθολική Εκκλησία της Αλεξανδρούπολης, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική μουσική βραδιά. Μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες πιανίστριες, η Μερόπη Κολλάρου, και ένας από τους σπουδαιότερους νέους Έλληνες κιθαρίστες, ο Γιάννης Γιαγουρτάς, κατάφεραν ν’ αγγίξουν και τις πιο ευαίσθητες χορδές μας, παρουσιάζοντας και ερμηνεύοντας ένα σημαντικό, απαιτητικό και δύσκολο μουσικό τοπίο.  


Δυστυχώς, το μουσικόφιλο κοινό της πόλης δεν έχει την ευκαιρία να ζει συχνά τέτοιες συγκλονιστικές μουσικές εμπειρίες. Ένα πιάνο και μια κιθάρα στην καθολική εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ και με τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες ήταν μια όαση στην γενικότερη κατήφεια που ζούμε τούτες τις μέρες. Ένα μεγάλο μπράβο στην Αγγέλα Γιαννακίδου και στο Σύλλογο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, που είχαν την ιδέα γι’ αυτό το ρεσιτάλ δωματίου. Η επιτυχία ήταν μεγάλη και ελπίζω να υπάρξει συνέχεια με ανάλογες εκδηλώσεις, και όσο είναι δυνατόν βέβαια, με χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" (από το 1998), με συνεντεύξεις, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από τη Μουσική, το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά, τη Φωτογραφία, το Ραδιόφωνο, τη Θράκη.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.

Βιβλιοκριτικές γράφει και η αριστούχος απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθηνά Ντίνου, όπως και άλλοι φιλόλογοι.